VIBE Couture Farsang feat. Zine Launch Party by Ónodi Adél

Dátum:
2019.03.02. 21:00 - 2019.03.03. 06:00

Helyszín

Trip hajó
Szilágyi Dezső tér 2-es móló
1011 Budapest
Télbúcsúztató és tavaszköszöntő farsangi mulatság a februári ELLE címlapján szereplő Ónodi Adél transznemű színésznővel és a VIBE csapatával.

A 21:00-23:00-ig tartó Zine Launch Party regisztráció köteles. Kérjük töltsd ki az alábbi linken található regisztrációs űrlapot:
https://bit.ly/2URf0B7

Sok szeretettel meghívunk benneteket a VIBE első télűző és tavaszköszöntő farsangi báljára új, állandó helyszínünkre, a Parlament panorámájában gyönyörködő Trip hajóra. A buli előtt kerül bemutatásra a Berlinben élő Ónodi Adél transz színésznő új közösségi magazinja, a ‘Transz csajok a nappaliban’ zine.

[A zine egy itthon még kevesek által ismert műfaj, melyet egy személy vagy kisebb csoport hoz létre és nyomtat kis példányszámban. Külföldön a zine népszerű formája annak, hogy kisebbségi csoportok, például az lmbtq emberek megosszák történeteiket a közösségeiken belül vagy azon túl.]

ZINE LAUNCH PARTY by Ónodi Adél

Adel Onodi tavaly bemutatott színdarabja, a “Dear Future Me” alaposan felkavarta az itthoni LMBTQ állóvizet, hiszen újszerű művészeti megközelítésében sokan először találkoztak a transzneműséggel és a transz nők nehézségeivel.
https://index.hu/kultur/2018/11/29/onodi_adel_transznemu_szineszno_interju/
www.adelonodi.com

A médiában és közéletben kevés szó esik az LMBTQ közösség tagjairól, annak ellenére, hogy a magyar társadalom egyre nagyobb része szeretné megérteni és megismerni az eddig szinte láthatatlan és bújkáló LMBTQ embereket. 2019-ben a közösség egyik legfőbb feladata, hogy - akar történetein keresztül - meséljen mindennapi kihívásokról, félelmekről és vágyakról.

Ez alkalommal a szexuális és nemi kisebbségeket tömörítő LMBTQ mozaikszó T betűjébe, vagyis a transzneműek, azon belul is a transz nők életébe nyerhetünk betekintést.

PROGRAM

Az estet 21:00-kor Ónodi Adél zongorával kísért performansza nyitja meg,
majd BenceCsalar divatújságíró és blogger vezet kötetlen beszélgetést a ‘Transz csajok a nappaliban’ című magazin szereplőivel a sokszínűség jegyében. A különböző hátterű transz nők, köztük romák, aktivisták, vidéki és fővárosi nők, a zine-ben való szereplést motiváló személyes indíttatásukról, a transz közösség itthoni helyzetéről és az önkifejezés módjairól mesélnek majd.

Az est első felét a magyar-cigány márka, a Romani Design derűs farsangi queer-roma divatbemutatója zárja, roma-queer-transz modellekkel Farkas László dj Gypsyrobot kíséretében, ezt követően pedig kezdetét veszi a reggelig tartó farsangi bál a VIBE csapatával.

Az online és helyszínen is egész este megváltható támogatói jegyek és a magazin bevételei Ónodi Adél művészeti és közösségi projektjét támogatják, melynek célja, hogy az Adél életét és transzneműséget bemutató “Dear Future Me” előadás olyan hátrányos helyzetű magyar közösségeket is elérjen, akiknek nem lenne lehetősége egy színházjegy megfizetésére.

Szervező:
VIBE Budapest, Ónodi Adél