Wiki Loves Pride - mert a net mindenkié!

műhely
Auróra
2018. június 17. 15:00

Sokak számára a Wikipédia az elsődleges információforrás a neten, LMBTQ-témákban mégis sok a hiányosság. Nem csak a cikkekben, de a szerkesztők között is fontos a sokszínűség. Minél többen szerkesztjük az enciklopédiát, annál több nézőpont és tudás jelenhet meg benne, és annál jobban képezi le a valóságot. És még jó móka is! Mivel bárki könnyen szerkesztheti az enciklopédiát, tegyünk így mi is együtt! Az eseményen megtanulhatod, hogyan szerkesztheted te is egyszerűen a Wikipédiát, a közös szerkesztési maraton keretében pedig már cikket is írhatsz!

A workshopról
▶️ nem szükséges előzetes Wikipédia-szerkesztési tapasztalat, sem bármiféle programozási tudás (ha kétségeid vannak, olvasd el a lenti szöveget)
▶️ az eseményen megmutatjuk a szerkesztési alapokat, de előtte is posztolunk bevezető tananyagokat, amiket érdemes átnézni
▶️ technikai szükséglet: saját laptop

A szerkesztés során bővíthetsz, javíthatsz már meglévő szócikkeket, fordíthatsz vagy létrehozhatsz teljesen újakat– már a legapróbb javítással is sokat segíthetsz. Az eseményre meghívtunk számos LMBTQ-szervezetet, akiket arra biztatunk, hogy írjanak szócikket saját szervezetekről, illetve kutatókat, akiket pedig tudásukkal, kutatási eredményeikkel tehetik jobbá a Wikipédiát. 

A program facebook-eseménye itt érhető el. 

A helyszín akadálymentes.
 

Vezeti: Háttér Társaság, Keresztények a melegekért, Budapest Pride

Térkép

Auróra
Auróra u. 11.
1084. Budapest