Úton-útszélen

Úton-útszélen
Úton-útszélen
irodalmi est
Why Not Café and Bár
2019. június 30. 15:00

Flecker István vagyok, túl életem nagy részén a szokásos sebekkel tépett családokból - itt  Magyarországon, ahol jóformán nincs olyan férfi és nő, akinek őse át nem élt kataklizmákat, világháborút, munkatábort, kis "málenkij robotot", ordas eszméket. Az embernek maradni súlyos konfliktusát, ezeket kaptam az élettől és szüleimtől, meg valami igazi csodát: az emberség tanítását. A szavak bűvöletében élni most, hogy életem lassan a vége felé pereg, az alkony zónájában töltöm napjaimat, kitárul előttem a mindennapok másik arca. Ízek, imák, gondolatok a létről, esőről, a pillanatok apró rezdüléseiről. Az emberekről, elveszett boldogságról, a megtalált illúziókról. Az évszakok múlása, lombok tarka színváltozása a harsogó zöldtől a megfáradt barnáig.

Mert mire is vágyunk itt ezen a kies sárgolyón?

Boldogságra, meleg otthonra, meghitt beszélgetésre barátainkkal vagy harcos tenni akarásra. Hinni, hogy nem avégre vagyunk a világon , hogy aztán némán távozzunk.

A szemlélődés örömét kaptam meg és azt a kegyet, hogy szavakba öntsem életem apró rezdüléseit.

Az ötlet, a Szoba Vers Színház már régen motoszkált a tudatomban: leülni néhány emberrel, teázás vagy kávézás közben átadni vagy megosztani a gondolataimat és verseimet másokkal.

Térkép

Why Not Café and Bár
Belgrád rakpart 3-4.
1052. Budapest