The PinUps feat Ludditák koncert

The PinUps feat Ludditák koncert
The PinUps feat Ludditák koncert
koncert
Szimpla Kert
2019. június 12. 20:00

A PinUps csajbanda megfejelve a Ludditák reppereivel - hazai tervezőgrafikusok LMBTQ tematikájú plakátkiállításának (Színek/OPLA) nyitóbulija.

És ha odapörkölnénk kicsit az átnevelő terápiák és táborok ideájának, üvöltsük együtt a megnyitó végén, hogy „Megmentett minket a hős buzilobbi!”

Pörögjön az acélbetét, kaszáljanak a pogóöklök, riszáljon a helyi dragqueen munkaközösség – tedd ki a fullánkot, azt’ toljuk a punkot, míg a Vivi alól kigurul a lábdob!

-------

 

A PinUps egy 2014 óta létező négytagú punk-rock csajbanda, három éve a két Luddita-MC -vel, Mókival és Titával kiegészülve – tehát hatfős, és újabban azért elég hiphopos is. Egy léggitározós szülinapi videó után lényegében a közönségigény hívta életre a zenekart és a kezdeti „csak a barátok örömére” összehegesztett kedvenc számok feldolgozásai után nekiláttak saját dalokat is írni, majd leigazolták a két Luddita-lányt.

A szűk körű privát bulikat elég hamar menő koncerthelyekre cserélték: A Fishing on Orfű színpadától a Sziget Magic Mirror sátrán át a Tel-Aviv Pride klubbulijáig. A gitárral (Orsi), billentyűvel (Zsuzsi), basszussal (Lindus) és dobbal (Vivi), felálló PinUps-bulikon Nagypál Orsi énekhangja elég rendhagyó módon vegyül a Ludditarikácsolással – Nanushkától Matuskáig, komfortzóna-tágítástól agyszűkítésig, hüvelyi ultrahangtól buzilobbiig minden terítékre kerül. A feminista, csajközpontú témaválasztás mellett izgalmasan játszanak a női szerepekkel: full sminkben és flitteres miniruhában segget rázva zúznak.

A PinUps kemény, mint a jég verése, lendületes és vidám kisbetűs zenekar, ami pár száz fős klubokban működik a legjobban, és riszálni ugyanolyan jól lehet rá, mint hajat lóbálni vagy pogózni ájulásig. Zenéjükben egyaránt megtalálható a klasszik rock ősereje, a punk egyszerűsége, a 80-as évek alter elszállása megspékelve hiphoppal.

Vezeti: The PinUps, Ludditák

Térkép

Szimpla Kert
Kazinczy utca 14.
1075 Budapest