Tavaszi szél

Tavaszi szél
Tavaszi szél
színház
AppArtMan LakáSzínház
2019. június 20. 20:00

Egyedül veled, vagy veled egyedül? Vagy többen? Aki keres, az talál? És aki nem keres? És ha se velem, se nélküled?

Kortárs költők szerelmes versei elevenednek meg a lakás terében: a szerelem árnyalatai, színei és stádiumai bukkannak fel, találkoznak össze, tévesztik meg egymást, és lesznek semmivé vagy mindenné. Otthonunk a líra, asztalunk a vágy, lámpánk a köd.

"A papucsod,

a fogkeféd,

a reggeli kávéd,

az újságod,

az első mosolyod,

az életed, úgy ahogy van."

Mi marad a szerelmeinkből? És mi marad belőlünk, ha mindenki valamit magával visz? Egy pulóver, egy sál, egy otthagyott gitár, egy vacsora emléke, néhány ősz hajszál, egy fojtó kis szoba, néhány doboz tea, ott felejtett hallgatások, zuhany alatt zokogás, nyárfaszösz, a tavaszi szél, kimosott ágynemű, elrepedt borospohár.

A vers-est életérzés. Az alkotók személyes tapasztalataiból táplálkozó érzés-füzér. A szeretni vágyó ember balladája.

 

Megelevenítik: Tóth Bernát Réka, Papp Katika

Álmodja: Jozifek Zsófia

Fotó: Rostás Bianka

 

A lakásszínház az alkotók otthona, konkrét és elképzelt szerelmeik tere. Mindennapjaik lenyomatát viseli magán. Az előadás díszlete a lakás maga, ami minden esten másképp telítődik fel élettel. Ahhoz, hogy őszintén beszélhessünk, át kell nyúlnunk az idő tükrén.

A programon való részvétel REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT, melyről a Facebook-eseménynél tájékozódhattok.

-------

A mai magyar és európai színházkultúrában bevett szokás, hogy lesötétített terekben, mesterséges lámpákkal bevilágított színpadokon játszanak a színészek, és a közönségnek csendben kell maradnia, “rendesen viselkednie”, amint felmegy a függöny. Az AppArtMan alapítói szeretnék megbontani a színházi kultúra mesterséges kereteit, a nézőket a saját lakásukba invitálják, és a nagy polgári szobákat egybenyitva egy közösségi teret hoznak létre, ahol a nézőket fizikailag kis távolság választja el a játszóktól, és egymástól. A konyhából beszűrődik a tea és az éppen - az aktuális előadás vagy koncert tematikájába illeszkedő - csemegék illata: a nézők az előadások és az események után a művészekkel maradva beszélgetnek, megosztják élményeiket. A 20. század eleji kulturális (aka Vrigina Woolf) szalon hangulatát idéző lakás nemcsak előadótér, hanem egyben klub is, ahol szívesen látott minden látogató, néző, résztvevő, alkotó, megfigyelő, és általában bárki, aki gondol és érez.

Vezeti: AppArtMAn LakáSzínház

Térkép

AppArtMan LakáSzínház