Tabuk nélkül az iskolai bántalmazásról - online kerekasztal-beszélgetés

kerekasztal-beszélgetés
2021. július 16. 17:00 - 18:30

Az ADOM Diákmozgalom a 26. Budapest Pride Fesztivál programsorozatának keretében online beszélgetést szervez az iskolai bántalmazásról. A bántalmazás vagyis a bullying sajnos része a mindennapjainknak, amivel tapasztalataink alapján túlságosan keveset foglalkozunk az érzékenysége miatt. A zaklatás gyakori célpontjai az LMBTQ+ közösség tagjai, ami miatt úgy gondoljuk, hogy az iskolai bullyingnek, mint témának abszolút helye van a Pride-on.

A beszélgetés során igaz történeteket mesélünk el nektek, mellyel betekintést nyerhettek az áldozatok helyzetébe és gondolataiba. Hogyan kerülhet valaki ilyen helyzetbe? Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a zaklatás abbamaradjon? Hogyan lehet segíteni, ha a közvetlen környezetünkben tapasztalunk ilyet?

A beszélgetés célja az érzékenyítés, az empátia fejlesztése illetve a segítségnyújtás. Szervezetünk elkötelezett híve a diákok védelmének, az egyenlőségnek és alapjognak tekinti a biztonságos, modern és elfogadó környezetben való tanulást.

Jelezz vissza a Facebook eseményre itt: https://www.facebook.com/events/3736776459723808

Online program - további infó a Facebook eseménynél.

A részvétel ingyenes.

Szervező: ADOM Diákmozgalom

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje