Szorongásoldó művészetterápiás workshop

műhelybeszélgetés
2022. június 26. 16:00

Érezted valaha, hogy az életednek annyira szerves része a szorongás, hogy már szinte el sem tudod képzelni nélküle? Hogy társaságban, tömegközlekedési eszközön vagy meetingen görcsbe állt gyomorral próbálod eljátszani, hogy minden rendben?

Ha mindkét kérdésre igennel válaszoltál, fontos, hogy tudd: nem vagy egyedül. Sokkal több embert érint a probléma, mint amennyiről elsőre gondolnád, éppen ezért elengedhetetlen, hogy minél nyíltabban és tabumentesebben beszéljünk róla.

A június 26-ai workshopon a művészetterápia és a relaxáció eszközeivel dolgozzuk ki magunkból legbensőbb érzelmeinket. A technika egyaránt lehetőséget ad a ventilálásra, az önreflexió és a kreativitás fejlesztésére és a közösségi élmény mélyítésére.

Az eseményen való részvételhez nem szükséges művészeti érzék és kézügyesség. Az alkotás nem cél, "csak" eszköz, amivel hozzáférhetőbbé tesszük a verbálisan nem/nehezen elérhető tartalmakat.

Létszámlimit: 13 fő.
Részvételi díj: 5000 Ft

Regisztráció: safespace.budapest@gmail.com.

Jelezz vissza a Facebook eseményre ITT.

A pontos helyszínt a regisztrációt követően küldjük meg, ami NEM akadálymentes.

A szervezők bemutatása: Takács Dalma gyakorló művészetterapeuta egy évvel ezelőtt hívta életre a SafeSpace-t, amivel feltett célja volt, hogy tanulmányai és saját, a pánikbetegségséggel és krónikus szorongással kapcsolatos tapasztalatai alapján segítsen sorstársain, és támogassa az önismeretre nyitott embereket. Hozzá csatlakozott nemrég Lóki Eszter, az ELTE végzős pszichológus-hallgatója, aki a pozitív pszichológia terén szerzett tudásával és a mindfulness gyakorlataival teszi teljessé a foglalkozásokat, különös hangsúlyt helyezve a tudatos életmód és a pszichés jóllét kapcsolatára. Idén mindketten elvégezték az Autogén Tréning csoportvezetői képzést. Művészetterápiára épülő foglalkozásaikon a felsorolt módszereket integrálják, és különböző tematikák mentén - szorongáscsökkentés, elengedés-újrakezdés, női erők megélése, feszültségkezelés - szerveznek egy-, valamint többalkalmas csoportfoglalkozásokat. Tapasztalataik alapján az egyedien ötvözött, hibrid módszer lehetőséget ad arra, hogy felszínre kerüljenek a tudat mélyén elraktározódott tartalmak, és a résztvevők egy biztonságos környezetben, egymáshoz kapcsolódva, kreatívan dolgozhassák fel azokat.

A rendezvény a 27. Budapest Pride Fesztivál programsorozatának része.

A többi programért kattints IDE.

A rendezvényen a Budapest Pride Házirendje érvényes.