Színek / Colors

Colors
Colors
kiállítás
koncert
Szimpla Kert
2019. június 12. 19:00

 

„Színek” plakátkiállítás és koncert

Korolovszky Anna és Gál Krisztián grafikusművészek egy fiatalabb plakáttervező generáció egyedi képviselői, az OPLA. Projekt alapítói.

Az OPLA. egy művészeti projekt, amely kiemelten a plakátművészettel és ahhoz kapcsolódó művészeti jelenségekkel, irányzatokkal foglalkozik.

A jelenlegi „Színek” című projekt helyszíne is rendhagyó és izgalmas. A Szimpla koncerttermében létrehozott Plakátfal egyedülálló lehetőséget biztosít tervezőgrafikusoknak, plakáttervezőknek, illusztrátoroknak, képzőművészeknek, hogy a plakát egyedi, figyelemfelhívó, lényegretörő, olykor provokatív vizuális költészeti nyelvén megmutathassák az érdeklődőknek, hogy mik foglalkoztatják őket, a hétköznapi gegektől a társadalmi problémákig.

A most bemutatásra kerülő plakátok 24 meghívott művész vizuális reakcióját, gondolatát mutatja be az LMBTQ manapság még érzékeny, sokszor elutasított témakörében.

A kiállításmegnyitót a nem kevésbé merész hangvételű The PinUps együttes koncertje követi. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

-------

 

Az OPLA egy művészeti projekt, amely kiemelten a plakátművészettel és ahhoz kapcsolódó művészeti jelenségekkel, irányzatokkal foglalkozik. Célunk a nemzetközi plakátművészeti élethez kapcsolódva a magyar plakátművészet életben tartása, népszerűsítése. A klasszikus mesterek és az évről-évre felbukkanó fiatal, plakátművészettel foglalkozó tehetségek közötti folyamatos párbeszéd működtetése. A plakát egyedi vizuális költészeti nyelvének megőrzése.

Vezeti: OPLA. Projekt

Térkép

Szimpla Kert
Kazinczy utca 14.
1075 Budapest