Szabad a házasság Szegeden

beszélgetés
interaktív foglalkozás
szabadtér
Szeged, Széchenyi tér
2021. június 25. 16:00 - 19:00

A PRIDE hónap első napján a Városháza előtti szökőkútnál szimbolikus házasságkötés keretén belül kívánjuk felhívni a figyelmet a házasságkötés szabadságának fontosságára, hiszen jelenleg a nem heteroszexuális kapcsolatban élő állampolgárokat a magyar jogrendszer kiszorítja ebből a lehetőségből.

A résztvevőknek lehetősége lesz jelképes értelemben véve az oltár elé járulni és házassági esküt tenni. Az esküvőn résztvevő násznép pedig lehet bárki, akár az utca embere. A lényeg, hogy elfogadja szabad döntését az ifjú párnak és szeretettel viseltessen irántuk.

Az eseménnyel szeretnénk felhívni a figyelmet továbbá a család, mint fogalom értelmezésére és sokszínűségére - különös tekintettel a nem hagyományos családokat illetően.

Emellett teret kívánunk nyújtani olyan beszélgetéseknek, ahol őszintén megoszthatják az érintettek személyes tapasztalataikat, ahol nyíltan beszélhetünk arról, milyen emberi jogokat sértenek a jogszabályok, és hogy milyen eszközökkel állhatunk ki magunkért és egymásért.

Helyszín: Szeged Városháza előtti szökőkút környéke, Széchenyi tér

Dress code: szivárvány színű kiegészítő javasolt, de semmi sem kötelező vagy kizárt!

Jelezz vissza a Facebook eseményre itt: https://www.facebook.com/events/219035826292298/

A helyszín akadálymentes.

A részvétel ingyenes.

Szervezők: Szegedi LMBT Közösségért CsoportAmnesty International Magyarország

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje

 

Térkép

Szeged, Széchenyi tér
Széchenyi tér
6723 Szeged