RunForRights Budapest Pride

sport/mozgás
szabadtér
Margitsziget
2020. augusztus 16. 10:00 - 11:30

UPDATE a szervezőtől: "Rendhagyó módon, az idei RunForRights Budapest Pride picit másképp kerül megrendezésre. Számunkra is a legfontosabb, hogy a támogatóink, résztvevőink és nagyköveteink biztonságban legyenek. Illetve szeretnénk mindenkinek tiszteletben tartani a saját álláspontját a COVID19 kapcsán. Az alábbiakban leírjuk, hogyan kerül megrendezésre a futás.

Aki szeretne és úgy érzi, hogy szívesen kimenne a szigetre a meghirdetett időpontban, azokat arra kérjük, hogy csináljatok sok képet és küldjétek át nekünk Facebookon vagy Instagramon, hogy ki tudjuk posztolni. (Nem fogunk gyülekezőt, beszédet tartani.) Aki pedig inkább egyénileg, vagy csak szűkebb baráti/családi körben teljesítené a távot, azokat is arra kérünk, hogy egy-egy szelfit vagy képet küldjenek el nekünk, hogy virtuális formában is jelen tudjunk lenni. Ezeket a képeket mi is ki fogjuk posztolni. Ha bármi kérdés lenne, írjatok bátran. Vigyázzatok magatokra és figyeljünk egymásra."

-------

Hisszük, hogy mindenkinek egyenlő jogokkal kell rendelkeznie Magyarországon – de még nem ez a realitás. Nem számít, hogy kinek születtél, az számít, hogy hogyan viszonyulsz a környezeted felé. Célunk, hogy egy nyitottabb es elfogadóbb közösséget formáljunk egy olyan világban, ahol az emberek egyenlőek. Központi értékünk a nyitottság, sokszínűség és egyenlőség. A futás az, amit szeretünk csinálni: összeköt minket, erőt és örömet ad. Éppen ezért a futást választottuk eszközként, amin keresztül felhívjuk a figyelmet arra, hogy tudatosan kell figyelnünk egymásra. Küzdünk azért, hogy egy élhetőbb és szabadabb világot hozzunk létre saját magunk és az utánunk következő generációk számára. Fuss velünk egy jobb jövőért és az egyenlő jogokért!

Jelezz vissza a Facebook eseményre itt: https://www.facebook.com/events/215076496179338/

A helyszín akadálymentes.

Találkozó: a Margit híd felőli bejárat alatt, a kültéri kondi pályánál

A részvétel ingyenes.

Szervező: RunForRights - Soós Gábor Vince

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje

Térkép

Margitsziget
Margitsziget
1138. Budapest