Queeruption: Distort the Rules

Queeruption: Distort the Rules
Queeruption: Distort the Rules
buli
kiállítás
műhely
FERi Galéria
2019. június 08. 14:00

Transz reprezentáció, body positivity, testképzavarok a hívószavak a Queeruption Fesztivál idei Distort the Rules című csoportos kiállításán 4 külföldi fotós képeivel.

A záró napon (június 8.) gyertek el a Magyarul van, mégsem értjük című workshopunkra, ahol kortárs művészeti galériák kiállításaihoz köthető szövegeket teszünk érthetővé együtt, játékosan.

Este pedig buli a Szakkörben!

https://www.facebook.com/queeruptionbp

-------

A Queeruption Fesztivál egy DIY alapokon működő, koncerteket, kiállításokat, performanszokat, workshopokat és filmvetítéseket magában foglaló fesztivál, amely a folyamatosan változó és szökésben lévő queer definíciója után ered.

QUEERUPTION: először is: mi a fene az a queer? Azt tudjuk, hogy a szakirodalmakban azt mondják, hogy a fluid, nem velünk született, performatív, illetve folyamatosan saját magát megkérdőjelező és átértelmező szexuális orientációt és nemi identitást fejezi ki. A pesti buliszervezők viszont a queert eddig az LMBTQ emberek gyűjtőfogalmaként használták, mert melegbulit meghirdetni már nem menő. A 90-es évek punkjai szerint pedig a queer kifejezés magában foglalja az előre definiált normák és szabályok felforgatására való törekvést, ami kritikus és kételkedő attitűddel és a határainkkal való folyamatos kísérletezéssel, queercore fanzine-ekkel, filmekkel, zenékkel jár együtt. De most akkor a queer melyik ezek közül? Tökre itt az ideje, hogy a queer fogalmat kirángassuk az akadémiai pulpitusok mögül az uccára, a nyolcadik kerületbe (na jó, esetleg a hetedik szélére is), és megnézzük, hogy mit jelent számotokra ez a szó.
Mi szeretnénk azt gondolni, hogy queer identitással rendelkezni a méjnsztrím kultúrától elhatárolódó, alternatív életformát és stílust jelent, ami bárminemű állandóságnak ellenáll. Persze lehet, hogy nincs is igazunk. A célunk, hogy egy bebetonozott identitásoknak és kategóriáknak ellentmondó fogalom mentén szervezzük meg ezt a fesztivált, amely a végtelen szabadság metaforájaként jelenik meg. Aztán majd kiderül, hogy ti mit gondoltok erről az egészről.

Vezeti: Queeruption Fesztivál

Térkép

FERi Galéria
Német utca 6.
1084 Budapest