Pride Academy - Miért legyünk feministák?

B32 Galéria és Kultúrtér
2020. augusztus 19. 18:00

Miért elengedhetetlen a feminista szemlélet az LMBTQ aktivizmushoz, és miért nincs feminizmus LMBTQ szempontok beemelése nélkül?

Antoni Rita előadását hallgatjuk meg az LMBTQ aktivizmus és a feminizmus kapcsolatáról, arról, hogy mi a közös a nők ellen irányuló szexizmusban és a meleg férfiak ellen irányuló homofóbiában. Szót ejtünk arról, hogy a szexista társadalom hogyan kezeli a számukra kijelölt nemi kategóriákat, nemi önkifejezést, vagy nemi szerepeket átlépő embereket.

Beszélünk arról is, hogy a metszetszemléletű feminizmus segítségével hogyan támogathatjuk jobban azokat a társainkat, akik egyszerre tagjai több elnyomott csoportnak: például olyan emberekhez, akik amellett, hogy az LMBTQ közösség tagjai, hajléktalanok, menekültek, mozgássérültek, romák, vagy fogyatékkal élők.

Az eseményen külön higiéniai előírásokat fogunk bevezetni. Minden rendezvény előtt szellőztetünk és lefertőtlenítjük a felületeket. Bátorítunk rá, hogy viselj maszkot a rendezvényen, és ha nem érzed 100%-osan egészségesnek magad, inkább maradj otthon. Az esemény élőben is fogjuk közvetíteni, tehát nem maradsz le róla.

Az esemény ingyenes, de a terem befogadóképessége miatt regisztrációköteles. Regisztrálni az alábbi linken tudsz: https://www.eventbrite.com/e/pride-academy-miert-legyunk-feministak-tickets-115177210136

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje

A rendezvény a Budapest Pride szervezésében, a Pride Academy programsorozat különkiadásában valósul meg. A pride héten minden hétköznap egy izgalmas előadással vagy panelbeszélgetéssel várunk titeket a B32 galériában, ahol olyan témákról fogunk beszélni, amiről fontos, hogy beszéljünk.

Csekkold a Budapest Pride Fesztivál többi programját a honlapunkon: https://budapestpride.hu/fesztival/program

Térkép

B32 Galéria és Kultúrtér
Bartók Béla út 32.
1111 Budapest