Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal

Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal
Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal
kiállítás
XXI. Századi Roma Nők Országos Egyesülete
2019. június 07. 10:00 - 2019. június 22. 18:00

 

Több ezer mozgáskorlátozott ember él Magyarországon. Színházba és egyetemre járnak, bringaszervízben dolgoznak, hosszú túrákra mennek, mégsem ezek az első gondolataink róluk.

A tárlat célja, hogy rádöbbentse a nézőket, hogy milyen rejtett előítéleteik vannak a mozgássérült emberek életével kapcsolatban. Az alkotások létrehozásán az 'Önállóan lakni' csoport mozgássérült tagjai több hónapig dolgoztak együtt fiatal magyar képzőművészekkel. Az alkotók úgy kezdtek a projektbe, hogy egymás számára idegenek voltak, a párok képzőművész tagjai által készített interjúkon keresztül kezdtek ismerkedni a csoport tagjaival. Volt olyan pár, aki fotósorozatban örökítette meg közös munkáját, volt aki videóban, és készült levelezést bemutató interaktív fotóalbum is.

“A 'Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal' című kiállítás a párbeszéd, a közös munka hatásairól szól. A kiállítási projekt bemutatja ahogy két, egészen más közegben élő idegen egymás megismerése során létrehoz valamit, ami a másik nélkül nem készülhetett volna el.

-------

A TASZ azért dolgozik, hogy bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben.

Az Önállóan lakni-közösségben élni mozgássérült érdekvédelmi csoport érintett és szövetséges tagjai azért dolgoznak, hogy minden mozgássérült ember szabadon eldönthesse, hol és hogyan szeretne élni.

Vezeti: Társaság a Szabadságjogokért, Önállóan lakni-közösségben élni csoport

Térkép

XXI. Századi Roma Nők Országos Egyesülete
Ungvár sétány 5.
4400 Nyíregyháza