Ne legyen már tabu! Beszélgetés HIV-ről és AIDS-ről a We Were Here című dokumentumfilm kapcsán

dokumentumfilm
kerekasztal-beszélgetés
Auróra
2021. július 14. 18:00

Miért tabu a HIV/AIDS-ről beszélni? Miért stigma a HIV-státusz, holott a nyílt és odafigyelő kommunikáció emberek életét tehetné jobbá? Milyen ma Magyarországon HIV-vel élni, milyen előítéletek érik a többségi társadalom és az LMBTQ közösség részéről a HIV-vel élőket? HIV-vel élőként hogyan tudunk megküzdeni a megbélyegzéssel?

Többek között ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ a Pride Academy következő eseményén. Az este során megnézzük együtt a We Were Here című filmet, amely a HIV/AIDS krízis első San Francisco-i felbukkanásáról szól, és arról a harcról, amelyet az LMBTQ embereknek meg kellett vívni, hogy az állam a HIV-krízis során homofób megbélyegzés helyett segítséget nyújtson a HIV-vel élő LMBTQ embereknek, főleg melegeknek és transzneműeknek.
A film után pedig egy beszélgetést szervezünk, melynek témája a mai HIV/AIDS helyzet Magyarországon az LMBTQ személyek körében.

A beszélgetésen részt vesznek: (ezt később adjuk hozzá) 

18:00 We Were Here vetítés

19:30 Panelbeszélgetés

A panelbeszélgetést élőben fogjuk közvetíteni a Facebook oldalunkon.

A rendezvény ingyenes és regisztrációköteles, ezen a linken tudsz regisztrálni:

https://www.eventbrite.com/e/ne-legyen-mar-tabu-beszelgetes-hiv-rol-es-a...

Ha regisztráltál, de mégsem tudsz eljönni, írj nekünk az info@budapestpride.hu e-mail címen, hogy a terem korlátozott befogadóképessége miatt ne foglald a helyet azoktól, akik még nem regisztráltak.

Jelezz vissza a Facebook eseményre itt: https://www.facebook.com/events/185352406809540

Szervező: Budapest Pride 

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje

Térkép

Auróra
Auróra u. 11.
1084. Budapest