Művészetterápiás foglalkozás a szivárvány színeivel

interaktív foglalkozás
játék
2021. június 26. 15:30

Hogy jellemeznéd magad három szóban? Várj, kérdezünk nehezebbet: hogy jellemeznéd magad három színben? A vizualitás – legyen szó aktív alkotásról vagy befogadásról – a bensőnk egy olyan részét hívja párbeszédre, ami sokszor elérhetetlen egy klasszikus terápiás beszélgetés során. A művészetterápia eszköztára éppen erre a részre fókuszál: az alkotás során nem csak a kreatív hajlamainkat élhetjük ki, de fejleszthetjük önismeretünket és társas kapcsolatainkat, szembenézhetünk problémáinkkal és megérthetjük traumáinkat.
Foglalkozásunk célja, hogy a látogató egy olyan biztonságos térben érezze magát, ahol nem létezik „hülye kérdés” és „rossz válasz”, ahol szabadon mesélhet, alkothat, kapcsolódhat, és találkozhat azzal az énrészével, akit talán kevésbé ismer még.
A csoport egy rövid ismerkedős körrel kezdődik, majd meghatározott szempontok alapján képzőművészeti alkotást készítünk, amit aztán közösen, önismereti kérdések mentén elemzünk.
Figyelem: nem kell művészvéna, csak alkotói kedv és játszós ruha, amit összefestékezhetsz!
Jelen terveink szerint az eseményt személyesen, a regisztráció megküldött címen tartjuk meg, de amennyiben a vírushelyzet indokolja, online térbe helyezzük át.
A foglalkozás becsületkasszás, a bevételt a Pride számára ajánlunk fel. A program pontos helyszíne regisztráció után érhető el.
Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehet: muvterapianeked@gmail.com
A foglalkozást a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület két tagja, Klein Eszter Mirka és Takács Dalma tartják.
Bővebben rólunk:
Takács Dalma újságíró, aki elsősorban kulturális és pszichológiai témákban publikál, többek között a Kultúra.hu-nál és a WMN-nél. Sok év terápia után úgy döntött, a „másik székben” is kipróbálná magát, ezért jelenleg az MMSZKE mellett autogen trening csoportvezetőként fejleszti magát. Olvasd el a cikkeit itt: https://wmn.hu/kereses/?text=tak%C3%A1cs+dalma
Klein Eszter Mirka festő- és tetoválóművész, aki saját alkotói munkáján keresztül megtapasztalta, hogy a művészeti önkifejezés nem csak a festőkészletét, de a lelkét is könnyíti. Nézd meg a munkáit itt: https://www.facebook.com/mirkamuvek

Jelezz vissza a Facebook eseményre itt: https://www.facebook.com/events/542537670466377

Szervező: Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje