Meleg Generációk 2019

Meleg generációk 2019
Meleg generációk 2019
dokumentumfilm
Auróra
2019. június 29. 17:00

A társadalom befogad, kirekeszt, megmondja mit tegyél, elvesz belőled, hozzád ad. Mert társadalomban élünk, de mi van akkor ha ez a társadalom bort iszik, és vizet prédikál? Amikor csak megtűrt személy vagy, tilalomfák között élheted életed.

Melegnek lenni nem választás kérdése, jó állampolgárnak lenni, engedelmeskedni elvárásoknak, ami a személyt korlátozza nem könnyed sétagalopp.

Kevesen vállalják nyíltan. Akik mégis, számíthatnak arra, hogy saját családjuk eltaszítja, iskolájukban zaklatják őket, munkahelyükön megjegyzéseket tesznek rájuk. Bár a rendszerváltás óta jogilag jelentősen javult a magyarországi melegek helyzete, újra érezhető az a folyamat amit a “vissza a négy fal közé gondolkodás jellemez."

Ezekről és más gondolatokról vallanak filmünk szereplői. Boldogságukról, szomorúságukról és arról, milyen melegnek lenni 2019-ben Magyarországon.

A vetítés a hely befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött, regisztrálni a rendezveny@budapestpride.hu e-mail címre küldött levélben tudsz.
Regisztrációddal automatikusan elfogadod a Budapest Pride Fesztivál házirendjét, melyet itt tudsz elolvasni: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-fesztival-hazirendje

 

Térkép

Auróra
Auróra u. 11.
1084. Budapest