MÉGIS, HOL A NŐK HELYE? – TÖRTÉNELMI SÉTA Sétálj a női egyenjogúság nyomában!

egyéb
Veres Pálné utca
2022. június 30. 18:00

"Sétánkat Veres Pálné szobrától indítjuk, aki elsőként elégelte meg Magyarországon, hogy a nők háttérbe szorulnak az oktatásban. Milyen ritka, hogy egy intellektuális teljesítményt felmutató nőnek nemcsak szobra van a Belvárosban, de utcát, sőt iskolát is elneveztek róla! Kik voltak az első nők, akik az egyetemen helytálltak a sok férfi közt, és karriert építettek egy olyan társadalomban, ahol a férfiak voltak az értelmiség?

Utunk során szembetűnően sok férfinak állított szoborral és emlékművel is találkozunk. Ők vajon hogyan vélekedtek a kortárs nők egyenjogúságért folytatott küzdelméről? Sétáljon velünk mindenki, akik nem szeretnék elfelejteni, hogy mindazért, amink van, egykor tenni, küzdeni és konfrontálódni kellett!" Utunk során szembetűnően sok férfinak állított szoborral és emlékművel is találkozunk. Ők vajon hogyan vélekedtek a kortárs nők egyenjogúságért folytatott küzdelméről? Sétáljon velünk mindenki, akik nem szeretnék elfelejteni, hogy mindazért, amink van, egykor tenni, küzdeni és konfrontálódni kellett!

Jelezz vissza a Facebook eseményre itt.

Figyelem! A helyszín nem akadálymentes!

Szervező bemutatása: A Sétaműhely 2011 óta állít össze cégeknek és egyéni látogatóknak tematikus sétákat, városnézéseket és csapatépítő programokat. A több mint 45 különféle séta megszervezése alatt bőséges választékát ismertük meg izgalmas, gyakran a nagyközönség számára ismeretlen városi helyszíneknek. Ezeknek a helyeknek a történelmi-személyes üzeneteit személyiség- és közösségépítésre használjuk. Évente több mint 400 programot tartunk, köztük számos egyénre szabott privát programot is. A városi séták során gyűjtött tapasztalatokra alapozva szabadtéri csapatépítő tréningeket is szervezünk, különböző fókuszokkal.

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-27-budapest-pride-fesztival-hazirendje

Térkép

Veres Pálné utca
Budapest