LMBTQI színészek a brit filmtörténetben

LMBTQI színészek a brit filmtörténetben
LMBTQI színészek a brit filmtörténetben
előadás
Malter Söröző
2019. június 14. 17:00

Az előadás során megismerhetjük a brit filmművészet olyan alakjait, akik az LMBTQI közösséghez tartoznak.

A film iránt érdeklődők szeme gyakran csak Hollywoodra vetül, pedig a brit filmművészet jelentősége sem elhanyagolható. Különösen érdekes az LMBTQI közösséghez tartozó színészek bemutatása, ismertebbé tétele, mint Sir Ian McKellen, Stephen Fry, Ben Wishaw, Mark Gatiss, Andrew Scott és még sokan mások.

-------

DebrecenPride

Egyesületünk 2016 óta próbál a kelet-magyarországi régióban ellensúlyt képezni a tudományos, intézményes, társadalmi heteronormativitásnak, az LMBTQIA-közösségen belül is: itt az internalizáció explicit, különösen a Z generáció áldozata ennek a digitális információtumultus, illetve a pozitív mintakövetés lehetetlensége között feszülő hasításnak.

Talabos Dávidné Dr. Lukács Nikolett (1986) - jogász, jogtörténész, az MTA Gazdasági és Jogi Osztályának köztestületi tagja. 2010-ben végzett a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karán, PhD fokozatát 2017-ben magánjogtörténetből szerezte. A homoszexuális szubkultúra történetével a viktoriánus kori Nagy-Britanniában több tanulmányban és előadásban foglalkozik, a Magyar Viktoriánus oldal adminisztrátora. Oscar Wilde életével és munkásságával összefüggésben több értekezést jelentetett meg. Közbeszerzésekkel foglalkozik, de a DE-ÁJK óraadója, jog és irodalom, valamint jog és film kurzusokat tart. A Humen és az Identitás szerkesztője, a Transvanilla önkéntes fordítója és a Háttér Társaság önkéntese. 

Vezeti: DebrecenPride

Térkép

Malter Söröző
Baross Gábor utca 16.
4029 Debrecen