Living Dolls Band: Mitakaratükör

színház
Lumen kávézó és galéria
2018. június 17. 20:00

A Budapest Pride Színházi Fesztivál során bemutatásra kerülő Mitakaratükör (zenés színházi testépítés) című előadásunkban két nő dalol a testéről, a testével való ambivalens viszonyáról, a saját magunk elfogadására tett kísérletek kudarcairól, örömeiről. Arról, hogy mit érzünk reggel a tükörbe nézve, hogy hogyan látjuk magunkat néhány óra elteltével és hogy mit is számít mindez.

"Nők és a testük. Testek és a nőjük. Ő az enyém, vagy én az övé. Comb, has, bőr, orr, mell, csípő, háj, kar, lábfej, csukló; ellenségek vagy barátok. Valaki döntse el! A küzdelem folyamatos. A csatát megnyerheted. De a háborút.?
Ma este az önelfogadás karjaiba kergetjük magunkat!"

A Mitakaratükör című zenés színházi testépítésünk egy több, mint egy évig tartó kísérletezés eredménye, amelynek alapanyaga mi magunk vagyunk, egybegyúrva nézőinkkel. Az őszinte, szókimondó, saját élettörténeteinkből táplálkozó szövegeink az egymással való nyílt párbeszédre, a saját magunkkal való élhető viszony kialakítására ösztönöznek. Fő témáink az önelfogadás hiányának lehetséges okai, a téveszméink, előítéleteink és az állandó megfelelés miatt velünk élő belső és nyílt konfliktusaink. E jelen idejű, őszinte kitárulkozás a nézőt a saját hasonló tapasztalásai miatt vonzza be, hiszen mindenkire hat a tökéletes test eszméje. Együtt kutatjuk az egyén a felelősségét azért az emberért, akit formáztunk magunkból. Szándékunk még a színházban felfedezni a stand up lehetőségeit, mert hisszük, hogy ezzel az új műfajjal, mely a stand up és a színház találkozása, megteremtjük a saját színpadi nyelvünket.

"..mert te vagy a tested. benne élsz.
általa érzel, általa félsz.
mellkasodban az elmúlás kalapál.
libabőröd elárul.
köröm reped.
fog kilukad.
pupilla tágul.
az elviselhetetlen fájdalom.
az öröm megtapasztalása mégis. csak általa.
a testem által. vele.
mindig együtt vele a végéig.
aztán porrá úgyis.
így vagy úgy.
és megmarad egy kupac ruha."

Játsszák: Daróczi Noémi, Dobra Mara, Várnai Balázs
Rendezgette: Felhőfi-Kiss László
Alkotótársak: Felhőfi-Kiss László, Szirmai Melinda, Erdélyi Kata, Valcz Péter, Bodoki-Halmen Kata
Zeneszerző: Várnai Balázs

A belépőt a helyszínen lehet megváltani az előadás előtt.
Az előadásra előzetesen regisztrálni a lumen.program@gmail.com e-mail címen lehet. Az így foglalt jegyeket az előadás kezdete előtt legkevesebb 20 perccel a helyszínen lehet felvenni.

A program facebook-eseménye ITT érhető el.

A helyszín akadálymentes. 

Vezeti: Living Dolls Band

Térkép

Lumen kávézó és galéria
Mikszáth Kálmán tér 2-3.
1088. Budapest