Korlát Plakátkiállítás

kiállítás
Szimpla Kert
2021. június 29. 19:00 - 2021. július 13. 19:00

Az OPLA projekt következő tervezett kiállítása a Korlát címet viseli.

Néhány évvel ezelőtt el sem tudtuk képzelni milyen érzés az, ha mindennapi tevékenységeink elvégzését, a munkába vagy iskolába járást, a társadalmi, kulturális életünk gyakorlását, sportolást, színház, mozi látogatást, de még egy hétköznapi közös kávézást is különböző törvényi, biztonsági korlátozások szabályozzák, nehezítik vagy tiltják. Mindennapi szokásainkat, életvitelünket eddig ismeretlen korlátokhoz, szabályokhoz kell igazítanunk. És voltak/vannak a belső korlátaink; a különbözőség, a másság elfogadásának, megértésének korlátai. Személyes erkölcsi, morális korlátaink, melyek alapján próbálunk élni. Vajon mik ezek az ismert vagy ismeretlen korlátok a fejünkben, szívünkben, amik saját elménk rabságában vagy biztonságában tartanak minket. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressünk választ mi „rajzolók” a téma tág értelmezésével, a plakát vizuális nyelvének és kifejező erejének segítségével.

A beérkezett plakátokból egy 5 tagú zsűri segítségével 24 plakátot választunk ki, melyek a Szimplában kerülnek kiállításra.

A zsűri tagjai:
Anna Gizella grafikusművész (MPT)
Eszteró Anett grafikusművész (OPLA)
Lőrinczi Krisztina tervezőgrafikus, aktivista, Heti Betevő
Pinczehelyi Sándor grafikus, képzőművész, Kiváló Művész, Érdemes Művész, Munkácsy-díjas művész, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja (MPT)
Tóth Andrej képzőművész, Aranyrajzszög-díjas grafikusművész (MPT)

A nyitott pályázat részleteiről az Opla facebook oldalán tájékozódhattok.

Jelezz vissza a Facebook eseményre itt: https://www.facebook.com/events/274225877768557

A helyszín akadálymentes.

A részvétel ingyenes.

SzervezőOPLA.

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje

Térkép

Szimpla Kert
Kazinczy utca 14.
1075 Budapest