Kazinczy Living Library - Stories of Love

Kazinczy Living Library - Stories of Love
Kazinczy Living Library - Stories of Love
beszélgetés
Szimpla Kert
2019. június 22. 14:0016:30

Stories of Love - Történetek a szerelemről

Júniusban érkezik a Kazinczy Élő Könyvtár Pride-hónapi különkiadása, ahol hátrányos helyzetű emberekkel beszélgethettek a szerelemről.

Hiszen mi az, ami mindannyiunkban közös? Lehet futó kaland, az első szerelem vagy éppen a nagy Ő - mindannyiunknak vannak csodálatos, vagy éppenséggel nehéz és szívfájdalmas szerelmi történetei.

Gyere el június 22-én a a Kazinczy Living Library, az Ülj mellém és a Budapest Pride közös programjára a Szimpla Kertbe, hogy lehetőséged nyíljon a szerelemmel kapcsolatos kérdéseidet (is) feltenni a többségi társadalom által hátrányosan megkülönböztetett, marginalizált csoportok képviselőinek. Az eseményen beszélgethetsz hajléktalanságot megtapasztalt, roma, bevándorló, másként képes, és az LMBTQ-közösséghez tartozó emberekkel is.


Mi az Élő Könyvtár?

Az Élő Könyvtár egy alkalom arra, hogy elősegítsük és erősítsük az egymás iránti megértésünket. Amíg egy hagyományos könyvtárban könyveket kölcsönözhetünk ki olvasásra, az Élő Könyvtárban embereket lehet "kikölcsönözni" egy őszinte beszélgetés erejéig.

Az Élő Könyvtár Könyvei olyan csoportok képviselői, amelyek etnikai, vallási hovatartozásuk, szexuális orientációjuk, egészségügyi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt előítéletekkel és diszkriminációval szembesülnek nap mint nap társadalmunkban.

Az Élő Könyv személyes beszélgetések során osztja meg élettörténetét és a kirekesztéssel kapcsolatos tapasztalatait az eseményre látogató vendégekkel (az Olvasókkal), akik kérdezhetnek és reflektálhatnak az elhangzottakra.

A módszert nagy siker övezi a 2000-es évek óta, amikor is egy diákfesztivál eseményéből rendszeres és nagy érdeklődésre számot tartó iskolai, egyetemi és civil programmá nőtte ki magát világszerte.

Vezeti: Kazinczy Living Library, Ülj mellém

Térkép

Szimpla Kert
Kazinczy utca 14.
1075 Budapest