Budapest Pride Hivatalos Megnyitó 2016

Kiss Tibor Noé
Kiss Tibor Noé
Steiner Kristóf. Fotó: Czabán Máté
Steiner Kristóf. Fotó: Czabán Máté
Molnár Adrienn
Molnár Adrienn
Jónás Vera. Fotó: Bognár Péter
Jónás Vera. Fotó: Bognár Péter
Antonia Vai
Antonia Vai
megnyitó
New Orleans Club
2016. június 24. 20:00

FIGYELEM: Az eseményen a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet a következő linken: http://budapestpride2016megnyito.eventbrite.com/
A sikeres regisztrációról visszaigazoló e-mail-t kapsz, mely tartalmazza a jegyedet. A jegyet hozd magaddal nyomtatott formában vagy telefonodon, ennek bemutatásával tudsz majd az eseményen részt venni. Kérjük érkezz időben, 19:30-ig.

A 21. Budapest Pride Fesztivált a hazai kulturális és közélet jelentős alakjai és ismert LMBTQ személyek nyitják meg. A Fesztivált szervező Szivárvány Misszió Alapítvány nevében Nagy Szilvia elnök mond beszédet. Amerikanisztika szakos bölcsész, webfejlesztő, grafikus, kiadványszerkesztő és dj. Az Ösztrosokk leszbikus buli egyik alapítója, dj-je. 2007 óta a Budapest Pride szervezője, 2012-től a Szivárvány Misszió Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A fesztivál nyitóbeszédét Kiss Tibor Noé író mondja. Kamaszként hét éven keresztül középpályásként focizott, elvégezte a Bálint György Újságíró Akadémiát, szociológia szakon államvizsgázott. A Jelenkor irodalmi folyóirat tördelője és webszerkesztője, a Focitipp.hu társalapítója, dolgozott újságkihordóként és kérdezőbiztosként, közel két évig hátrányos helyzetű fiataloknak tartott futballedzéseket Pécsbányán, Irodalmi Diszkó címmel kulturális esteket szervez Pécsen. Első regénye, az Inkognitó 2010-ben jelent meg. Aludnod kellene (2014) című kötetét követően Békés Pál-díjat kapott, a könyv 2016 tavaszán Csehországban is megjelent.

Felszólal Steiner Kristóf újságíró, médiaszemélyiség. Televíziós karrierje 2002-ben a VIVA TV-ben kezdődött. Játszott színházban, filmekben, és több ismert sorozathoz is adta szinkronhangját. 2004-ben vállalta fel melegségét. Írásai rendszeresen jelennek meg különböző lapokban, valamint a WhiteCityBoy blogon. Több sikeres könyv szerzője. Jelenleg Izraelben él.

A megnyitó ünnepségen adják át a Háttér Társaság díját is, amelyet 2005 óta azok a  személyek nyerhetnek el, akik sokat tettek az LMBTQI emberekért.

Beszédet mond továbbá Molnár Adrienn, aki 2014 óta a pécsi LMBTQ közösség, a PeMeL tagja. Érintettként és emellett segítő szakmában dolgozó orvosként is különösen fontosnak tartja a társadalom érzékenyítését, az LMBTQ kultúra értékeinek közvetítését, valamint a társadalmilag sérülékeny csoportok esélyegyenlőségének érvényesítését. A megnyitón a vidéki szervezetek nevében mond beszédet a közösség megtartó és építő erejéről, azzal a reménnyel és optimizmussal, hogy mindezzel inspirálhatja további LMBTQ közösségek szerveződését hazánkban.

A fesztivál nyitó ünnepségén Jónás Vera énekel. A zenész, akinél a profizmus és a közvetlenség kéz a kézben járnak: a London Center of Contemporary Music School-ban végzett zenei tanulmányokat és gyakorlatilag egész gyerekkorában is zenélt már, de sosem vált belőle távolságtartó előadó és szerző. Személyes könnyűzenét játszik, ami beenged minket belső dallamai világába: egy játékos, dögös, vidám, sok-sok mondanivalóval teli helyre. Legfrissebb albuma, a Tiger, now! és Vera maga is sorra gyűjti az elismeréseket: Junior Artisjus-díj, Fonogram és az év dala jelölésekkel büszkélkedhet.

Felcsendülnek Antonia Vai akusztikus szerzeményei, melyeket nagy mértékben merít folk, pop, jazz elemekből, megszínesítve szenvedéllyel teli vokális stílusával.  A fiatal svéd énekesnő javarészt angol nyelvű dalaival saját világot teremt, mely izgalmas zenei utazást ígér. A bohém souldíva 2013-ban tért vissza magyar gyökereihez, ekkor költözött Budapestre, azóta pedig szárnyal az underground szcénában.

A megnyitó ünnepség után maradjatok egy könnyed táncos estére a Budapest Pride szervezőcsapatával. A talpalávalót Infragandhi, majd Dj Perfecto szolgáltatja hajnalig.

Az esemény Facebook linkje: https://www.facebook.com/events/663114393839559/

Térkép

New Orleans Club
Lovag u. 5.
1066. BUDAPEST