24. Budapest Pride Felvonulás 2019 • Van egy közös a történetünkben

24-budapest-pride-felvonulas-pride-march-2019
24. Budapest Pride Felvonulás 2019
szabadtér
2019. július 06. 15:00

A családunk, az iskolánk, a munkahelyünk, a lakóközösségünk, a falunk, a városunk, az országunk, a hobbink, a kedvenc filmünk, a sport, amit űzünk, a közösségeink azok, melyek biztonságot, állandóságot, barátságokat, szórakozást, fejlődést jelentenek számunkra. Segítenek nekünk eligazodni a világban, általuk határozzuk meg magunkat és velük, a közösség tagjaival érezzük igazán, hogy nem vagyunk egyedül. A Budapest Pride is ezt jelenti sokak számára, és nem csak az LMBTQ emberek számára.

Az idei fesztivál 104 programja, melyet a közösség tagjai, civil szervezetek, magánszemélyek és támogatók szerveznek, azért valósulhatnak és valósulnak meg, mert a közösségért, egymásért, egy békésebb, elfogadóbb, egyenlőségre épülő országért tenni akaró emberek összefognak. Közös álmaik, gondolataik, céjaik mentén olyan programokat valósítanak meg, melyekből azok is erőt meríthenek, akiknek a támogató család, iskola, barátok, vagy más közeg, nem adottak. Ez a közösségi összefogás egyedülálló Magyarországon és példaértékű világszerte.

Mi, a Budapest Pride aktivistái egy együttműködő társadalmat képzelünk el, melyben a versengést és a hatalmi harcokat felváltja a partnerség, az együttműködés és párbeszéd. Ahol az emberek elfogadják magukat és egymást, felismerik az önismeret fontosságát és aktívan tesznek közvetlen környezetük és a társadalom jobbá tételéért. Ahol a társadalom nem kényszerít a tagjaira normákat és szerepeket azok nemi identitása alapján, senki nem lesz zaklatás és erőszak célpontja, ahol félelem nélkül, szabadon élhetünk.

Manapság az élet minden területén azon van a hangsúly, hogy ki-miben és mennyivel jobb, vagy rosszabb a másiknál, hogy észre sem vesszük értékeit. És ez túlmutat az LMBTQ közösségen, hiszen a különféle csoportok is összefonódnak más tulajdonságok, élethelyzetek, érdeklődési körök, vagy bármi egyéb mentén. A 2019-es fesztivál és felvonulás szóljon arról, hogy a különbségek helyett keressük egymásban a hasonlóságot, a közös pontokat, mert csak ezek által fogunk sikeres, boldog közösséget alkotni.

Találkozzunk 2019. július 6-án, vonjunk fel a közösségért! Gyere velünk, és mutassuk meg, hogy továbbra sem adjuk fel! Adjuk tudtára a világnak, hogy a beletörődés helyett a cselekvést választjuk, és adjuk tudtára azoknak, akik félelemben, magányosan élnek, hogy nincsenek egyedül. Mi itt vagyunk velük, és hangot adunk mindenkinek, aki igazságos, sokszínű, elfogadó világot szeretne. Várunk mindenkit, aki egyetért a fenti célokkal és értékekkel, legyen az LMBTQ közösség tagja, vagy támogatója, mindenki részvétele számít, mindenki jelenléte fontos!

A Facebook eseményt ide kattintva éritek el.