Budapest Pride Felvonulás 2018

szabadtér
Városliget
2018. július 07. 14:00

Neked mi az álmod? Kikkel osztod meg? Tennél érte közösen? Július 7-én mutassuk meg, hogy bármilyen akadályok állnak előttünk, nem adjuk fel. Hiszünk a közösség erejében, hiszünk abban, hogy együtt elérhetjük álmainkat.

Évről évre egyre láthatóbbak, egyre erősebbek és bátrabbak vagyunk. Együtt óriási rendezvénnyé tettük a Felvonulást. Évekkel ezelőtt csak álom volt a hatalmas tömeg, az egy hónapos fesztivál, és a szabad, kordonmentes Felvonulás. A résztvevők, önkéntesek, menetkísérők, adományozók és szervezők a kezdetektől mertek nagyot álmodni, és mertek lépéseket tenni érte. Lépéseket, amik elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy ma itt legyünk.

Sokan még mindig nem lehetnek önazonosak, nem hozhatják meg szabadon a döntést, hogy előbújnak-e, megosztják-e őszintén érzéseiket, kapcsolataikat, önmagukat a környezetükkel. Sokan vannak, akiknek ez kockázatos, sőt veszélyes. Megpróbálhatják elhitetni velünk, hogy nem vagyunk elég erősek, hogy valóra váltsuk az álmainkat, és annak kell örülnünk, amink már van, ne akarjunk többet vagy jobbat. Mutassuk meg, hogy ez nem igaz! Bátrak vagyunk, sokan vagyunk, és hiszünk abban, hogy ha összefogunk.

A Felvonulás szóljon arról, hogy együtt megvalósíthatjuk az álmainkat. A Pride Hónap során osszuk meg egymással az álmainkat és fogjunk össze, hogy valóra váltsuk őket. Hívjuk fel a figyelmet olyan témákra, amikről a hétköznapokban nem esik elég szó.

Gyere velünk, és mutassuk meg, hogy nem szabad feladni. Megérdemeljük, hogy félelem nélkül szabadon szerethessünk, dönthessünk, hibázhassunk, hogy önmagunk lehessünk - merjünk nagyot álmodni, mert képesek vagyunk álmainkat megvalósítani.

Találkozzunk a Városligetben 2018. július 7-én 14:00-kor, és induljunk el együtt a Kossuth térre. Mindent megteszünk érte, hogy a Felvonuláshoz útközben is tudj csatlakozni.

Csatlakozás:

FIGYELEM! A Felvonulással kapcsolatos praktikus, folyamatosan frissülő információkért, a megközelítés részleteiért figyeld Facebook oldalunkat vagy látogass el honlapunkra.

Gyere el munkatársaiddal, barátaiddal, pároddal, családtagjaiddal!

Hozz magaddal lufit, zászlót, sípot, dobot, transzparenst! Hőségre számítunk, így legyen nálad naptej, sapka és megfelelő mennyiségű víz!

A vonulás során idén sem lesz teljes lezárás, a rendezvényt a rendőrség biztosítja, továbbá 250 menetkísérő önkéntesünk és 50 kamerás jogi megfigyelőnk ügyel a biztonságra. Hozzájuk fordulhatsz, ha konfliktust észlelsz.

A Városligetben a gyülekezőnél beléptető kapukra lehet számítani. A felvonulók biztonsága érdekében a gyülekezés során ellenőrzünk mindenkit: megnézzük a táskákat, csomagokat. A beléptetés időigényessége miatt megértésedet és türelmedet kérjük.

Tilos szúró-vágó eszközt, fegyvert és a testi épség megsértésére alkalmas egyéb eszközt a rendezvényre hozni. A felvonulást nyíltan ellenzőktől, illetve az azt megakadályozni kívánóktól megtagadjuk a belépést mind a gyülekezőnél, mind a vonulás alatti csatlakozásnál.

A rendezvény ideje alatt, ha bármilyen kérdésed lenne vagy problémád adódna, keresd a Budapest Pride önkéntes menetkísérőit, akik feliratos láthatósági mellényben lesznek. Kérünk, fogadd meg tanácsaikat és kéréseiket! Együttműködésedet köszönjük.

A program facebook-eseménye ITT található. 

 

Vezeti: Budapest Pride

Térkép

Városliget
Városliget
1146. Budapest