Az örökbefogadás másik oldala - kerekasztal-beszélgetés

kerekasztal-beszélgetés
Auróra 1084 Budapest Auróra utca 11.
2021. június 26. 18:00

A magyar kormány 2020 novemberében módosította az Alaptörvényt, és ezzel az egyedülállók számára még nehezebbé tette az örökbefogadást. A törvénymódosítás nem titkolt célja az volt, hogy az LMBTQ közösséghez tartozó emberek örökbefogadását ellehetetlenítsék, de közben sok nehéz sorsú gyerektől is elvették az esélyt, hogy szerető családban nőjenek fel.

Örökbefogadni olyan gyerekeket lehet, akikről lemondtak, akiket magukra hagytak, akik sokszor rengeteg traumán mentek keresztül addig, míg az örökbefogadásuk egyáltalán elkezdődhet. Fehérbőrű, egészséges újszülötteket sokan örökbefogadnának, így ők a várólista elejére kerülő, heteroszexuális házaspárokhoz kerülnek. Ezeknek a pároknak a többsége jelzi is, hogy inkább évekig vár, de idősebb, fogyatékossággal élő, beteg vagy roma gyereket nem fogad örökbe. Emiatt a meleg párok lényegesen többször vállalnak nehezebb sorsú gyerekeket, akiket ha egy szerető szülő nem fogad be, akkor szinte biztos, hogy borzalmas körülmények között, gyermekotthonokban nőnek fel.

Szerintünk nem lenne szabad feláldozni a legsérülékenyebb gyerekeket az ideológiai harc oltárán. Épp ellenkezőleg, meg kell becsülni az őket örökbefogadni szándékozó embereket, és támogatni a gyereket és az örökbefogadó szülőt ebben a nehéz folyamatban!

Kerekasztal-beszélgetésünkön ezt a témát járjuk körül örökbe fogadó szülő és szakértő vendégeinkkel.

Jelezz vissza a Facebook eseményre itt: https://www.facebook.com/events/386207985954574

Szervező:TASZ 

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje

Térkép

Auróra
Auróra u. 11.
1084. Budapest