Az LMBTQ Identitás Biológiai Háttere - kerekasztal-beszélgetés

előadás
kerekasztal-beszélgetés
ELTE Lágymányosi Campus parkja
2021. július 17. 16:00

Az LMBTQ közösséget rengeteg diszkrimináció és előítélet éri, gyakran hallani például azt, hogy „ez nem normális”, vagy „természetellenes”. Az LMBTQ Identitás Biológiai Háttere című előadásunkban tudományos tényekkel fogjuk alátámasztani a jelenség „természetességét”.
Az ELTE biológia szakos hallgatóiként célunk, hogy eloszlassunk néhány gyakori tévhitet a témával kapcsolatban, és hogy az, aki meghallgatja az előadásunkat ne kételkedjen a saját identitásában, és ne hagyja, hogy valaki elbizonytalanítsa őt tudománytalan állításokkal. Fontos nekünk, hogy mindezt olyan nyelvezettel tegyük, amit mindenki ért, a bonyolultabb biológiai folyamatokat is igyekszünk mindenki számára minél érthetőbb és izgalmasabb módon bemutatni.
Beszélni fogunk többek között a nemi identitást alakító tényezőkről, a nemi szerepek evolúciójáról, a homoszexualitás genetikai és idegrendszeri alapjairól, arról, hogy milyen kutatások folynak jelenleg a témával kapcsolatban, illetve számos egyéb érdekes témáról, ami az LMBTQ emberek identitását alapvetően meghatározhatja.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk, remélem sokan eljöttök!

Jelezz vissza a Facebook eseményre itt: https://www.facebook.com/events/530913924577272

A helyszín akadálymentes.

A részvétel ingyenes.

Szervező: Budapest Pride

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje

Térkép

ELTE Lágymányosi Campus parkja
Pázmány Péter sétány
1117 Budapest