Az "LMBT" az új migráns? workshop

interaktív foglalkozás
játék
Auróra
2021. július 13. 19:00

A Fidesz-KDNP az elmúlt hónapokban a hazai LMBTQ-közösség jogait súlyosan korlátozó intézkedések szégyenteljes sorát fogadta el a Parlamentben. A jogfosztás széleskörű társadalmi felháborodáshoz vezetett és elindított egy mozgalmat, a kormánypártok viszont egyre mélyebbre süllyednek a homofób és transzfób gyűlöletkampányban.
Nem először támad egy sérülékeny kisebbség alapvető jogaira a kétharmad. A kormány meleg- és transzellenes hergelése nyomán sokan tették fel a kérdést: ők lennének az új migránsok?
A kormányzati gyűlöletpropaganda hatása a mindennapi kirekesztés és gyűlölködés. Sokan érezzük, hogy ez nem helyes. Mit lehet tenni, hogy ne csak eszköztelen járókelőként nézzük végig a homofóbia és a transzfóbia tombolását? Hová lehet fordulni, ha minket ér hátrányos megkülönböztetés, kirekesztés, gyűlölet-bűncselekmény, vagy ha ellenünk fordul a propaganda?
Workshopunkon ezekre a kérdésekre keressük a választ és adunk eszközöket a résztvevőknek, hogy ők is a hétköznapok hősei lehessenek.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/54sb8bgzZ6Jbwj8F6
Érdemes időben jelentkezni, mivel maximum 35 főt tudunk fogadni a helyszínen. Kérjük, hogy aki regisztrál, de mégsem tud eljönni, jelezze a helsinki@helsinki.hu címre küldött e-mailben, hogy a helyét átvehesse más. Köszönjük!

Jelezz vissza a Facebook eseményre itt: https://www.facebook.com/events/816551352629469

A helyszín akadálymentes.

A részvétel ingyenes.

SzervezőMagyar Helsinki Bizottság

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje

Térkép

Auróra
Auróra u. 11.
1084. Budapest