A Szexuális Baloldal és a rettegett G betűs szó

előadás
Auróra
2022. június 29. 18:00

Antoni Rita előadása áttekinti a gender fogalmának jelentésrétegeit, majd globális keretben felvázolja a „genderideológia”-ellenes támadások történetét és ideológiai hátterét. Kiderül, hogyan söpörték félre a leszbikus nőket az 1995-ös pekingi női világkonferencián, mi fán terem a „halál kultúrája", és mi fáj valójában a fundamentalistáknak. Az előadás második része a hazai helyzetet mutatja be a 2010-es óvodai nevelési reformtervezet miatt kitört pániktól az Isztambuli Egyezmény 2020-as elkaszálásáig, az LMBTQ-ellenes propagandatörvényekig és az antifeminista és genderellenes kiadványok dömpingjéig. A Nőkért Egyesület és a Szabadnem Közéleti Egyesület közös eseménye.

Jelezz vissza a Facebook eseményre itt.

A helyszin akadálymentes!

Szervező bemutatása: A Nőkért Egyesület 2009 óta működik, hivatalosan 2013-ban jegyezték be. Célja a nemek egyenlőségével kapcsolatos szemléletformálás, annak kiemelt részeként a jelentős teljesítményt nyújtó nők és a feminizmus történetének megismertetése, valamint a nőkkel szembeni erőszak és a szexizmus elleni küzdelem. A 2021-ben bejegyzett Szabadnem Közéleti Egyesület célja a társadalmi párbeszéd előmozdítása és a metszetszemléletű feminista gondolkodásmód terjesztése. Az egyesület működteti a „Genderfészek - metszetszemléletű feminista és LMBTQIA közösségi tér” Facebook-csoportot és a Szabadnem.444.hu blogot.

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-27-budapest-pride-fesztival-hazirendje

Térkép

Auróra
Auróra u. 11.
1084. Budapest