A pajzsom mögött - művészetterápiás workshop

műhelybeszélgetés
2022. július 05. 17:00

Az évek folyamán mindannyian felvértezzük magunkat különböző önvédelmi mechanizmusokkal, azaz "pajzsokkal", amik segítik a hétköznapi boldogulásunkat, a testi és lelki biztonságunkat, a jóllétünket. De milyen tapasztalatokból építünk pajzsot? Honnan tudjuk, hogy mikor kell magunk elé tartani, és mikor felesleges a használata? Hogy ismerjük fel, ha a pajzs már nem véd, csak távolít?

A július 5-ei művészetterápiás workshopon megvizsgáljuk, milyen énerőkkel, milyen stratégiákkal és milyen régről hozott mintákkal óvjuk magunkat a veszélyforrásoktól, és arra is fényt derítünk, ezek közül mi szolgál valóban előnyünkre.

A művészetterápia eszköztára lehetőséget biztosít önismeretünk mélyítésére, az egymáshoz való kapcsolódásra, az alkotás örömének átélésére, miközben egy talán kevésbé ismert, ám izgalmas alternatívát kínál a stresszfeldolgozásra.

Mindenkit szeretettel várunk, aki úgy érzi, szívesen eltöltene saját magával egy kis időt, és kívülről-belülről megvizsgálná saját elakadásait, kihívásait.

Létszámlimit: 13 fő.
Részvételi díj: 5000 Ft

Regisztráció: safespace.budapest@gmail.com

A pontos helyszínt a regisztrációt követően küldjük meg.

Figyelem! A helyszín NEM akadálymentes.

Jelezz vissza a Facebook eseményre ITT.

A szervezők bemutatása: Takács Dalma gyakorló művészetterapeuta egy évvel ezelőtt hívta életre a SafeSpace-t, amivel feltett célja volt, hogy tanulmányai és saját, a pánikbetegségséggel és krónikus szorongással kapcsolatos tapasztalatai alapján segítsen sorstársain, és támogassa az önismeretre nyitott embereket. Hozzá csatlakozott nemrég Lóki Eszter, az ELTE végzős pszichológus-hallgatója, aki a pozitív pszichológia terén szerzett tudásával és a mindfulness gyakorlataival teszi teljessé a foglalkozásokat, különös hangsúlyt helyezve a tudatos életmód és a pszichés jóllét kapcsolatára. Idén mindketten elvégezték az Autogén Tréning csoportvezetői képzést. Művészetterápiára épülő foglalkozásaikon a felsorolt módszereket integrálják, és különböző tematikák mentén - szorongáscsökkentés, elengedés-újrakezdés, női erők megélése, feszültségkezelés - szerveznek egy-, valamint többalkalmas csoportfoglalkozásokat. Tapasztalataik alapján az egyedien ötvözött, hibrid módszer lehetőséget ad arra, hogy felszínre kerüljenek a tudat mélyén elraktározódott tartalmak, és a résztvevők egy biztonságos környezetben, egymáshoz kapcsolódva, kreatívan dolgozhassák fel azokat.

A rendezvény a 27. Budapest Pride Fesztivál programsorozatának része.

A többi programért kattints IDE.

A rendezvényen a Budapest Pride Házirendje érvényes.