A mágikus cell bemutatja: LMBTQ animációk #6 | Menekülés

film
ISBN könyv+galéria 1084 Budapest, Víg utca 2.
2022. július 12. 18:00

A Dot & Line hatodszorra szervez vetítést a Budapest Pride-on, ám a korábbi évekkel ellentétben nem kisfilmeket mutat be, hanem egy háromszoros Oscar-jelölt animációs dokumentumfilmet tűz műsorra. A dán Jonas Poher Rasmussen Menekülés című filmjének főszereplője Amin, aki sikeres egyetemi kutató Dániában és éppen házasságra készül barátjával. Európába érkezésének történetét még senkinek sem mondta el, traumáit mélyen eltemette magában. Most beszél először az Afganisztánból Dániába vezető útról, hogy szembenézzen a múlttal új életet kezdhessen párja oldalán. Az esemény max. 40 fős és regisztrációhoz kötött, fejenként 500 forintos összeggel látogatható. Regisztrálni a dotandlineblog@gmail.com-on lehet.

Jelezz vissza a Facebook eseményre itt.

Figyelem! A helyszín nem akadálymentes!

Szervező bemutatása: A Dot & Line hét éve foglalkozik a magyar animációval, mellyel hatalmas űrt tölt be a hazai kulturális szférában. A legizgalmasabb animációs filmek, események és alkotók megismertetése mellett hozzátesznek az animációs kulturális élethez is: idén hatodik alkalommal lesz közös vetítésük a Budapest Pride-dal. Az eddigi LMBTQ kisfilmek helyett azonban egy háromszoros Oscar-jelölt dokuval készülnek.

Az eseményre a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-27-budapest-pride-fesztival-hazirendje