A 2019-es Budapest Pride Felvonulás a Kossuth térről indul és a Március 15. térre érkezik. 

A gyülekező 15:00-kor kezdődik ezalatt

  • körülnézhettek a civilfaluban 
  • meghallgathatjátok a beszédeket
  • részt vehettek a csókflashmobon 
  • és zenével, tánccal kerülhettek igazán "pride-hangulatba".

A menet 16:00-kor indul a Falk Miksa utca felé. 

Útvonal: Kossuth Lajos tér - Falk Miksa utca - Markó utca - Bajcsy-Zsilinszky út - József Attila utca - Széchenyi István tér - Apáczai Csere János utca - Március 15. tér

Gyere velünk te is, mert veled is van egy közös a történetünkben!
Mutassuk meg hogyha összefogunk, sokan vagyunk, erősek vagyunk és nem kérünk semmiféle elnyomásból! 

Az alábbi linken tudjátok letölteni az útvonal térképét nagyfelbontásban:

“Mert ez az én életem.”

Március 31 a Transznemű Láthatóság Napja. Ez a nemzetközi kezdeményezés azért született, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy léteznek transznemű emberek. Van aki a fővárosban él. Van aki faluban. Van aki egyetemi hallgató. Van aki autószerelő. Van akinek macskája van. Van akinek kutyája. És van aki allergiás az állatszőrre.

A transznemű emberek is csak emberek, akiben az a közös, hogy transzneműségük miatt rengeteg közös nehézségen kellett átjutniuk.

Statisztikai tény, hogy a transz fiatalok körében messze magasabb a szorongás, depresszió, szuicid gondolatok előfordulása, mint a ciszneműek körében. Még az LMB közösségben is gyakran előfordul transzfóbia, így az előbújás különösen nehéz tud lenni transzneműként.

Tegyünk azért, hogy a világ egy kicsit jobb hely legyen, és ne kelljen embereknek félniük, csak azért, mert önazonosan szeretnének élni!

Egyszer majd eljön majd a nap, mikor én is az lehetek, aki vagyok. Szeretnék hinni egy olyan világban, ahol ez nem másság lesz, csak önmegvalósítás.

Félek itthon önmagam lenni, félek hogy akkor nehezebb lenne a munkakeresés, félek a társadalomtól, stb. de külföldön nem lehetnék otthon, hiába lennék önmagam. Remélem a változás a küszöbön áll, én itthon szeretnék önmagam lenni!

Én nem ítélem el a transzfób embereket. A transzfóbiát ítélem el, ami általában abból fakad, hogy az emberek nem ismernek minket eléggé. Remélem egy nap az illetők is rájönnek, hogy pont olyanok vagyunk mint bárki más. Élünk, és boldogok akarunk lenni.

Mi is emberek vagyunk vannak èzèseink vágyaink álmaink mèg ha transzneműek is vagyunk.

Azt szeretném, hogy a kereszténység elfogadja a transzszexualitást.

Nem ismernek el kiskorúként transzneműnek…

Minden erőmmel küzdöttem ellene, hogy megfeleljek a társadalomnak. Végül feladtam, és azóta végre szabad ember lehetek.

Már lassan három éve élek Pesten, és teljesen elvegyültem, nem is kérdezik már meg tőlem, hogy transz vagyok-e, mert az nem is számít. Ami számít az az, hogy mi van belül és mit mutatunk abból a külvilág felé.

Üzenet Neked

Itt pedig van pár üzenet, amit a térképen szereplő emberek küldenek Nektek, még előbújás előtt álló transzoknak, hogy tudjátok, nem vagytok egyedül:

Ne félj, nincs mitől. Csodás vagy, és különleges. Ne félj segítséget kérni, önmagad lenni. Együtt erősek vagyunk. Ne foglalkozz azzal, hogy mit gondol a szomszéd, a falu, a tanárok. Nem ők fogják az életedet élni. Te erősebb vagy náluk. Vedd a kezedbe a sorsodat és szárnyalj!
"Egy oldal a Bibliából nem ér meg egy életet."

Azt szeretném,hogy minden transznemű bátran vállalja magát,mert az élet túl rövid ahhoz,hogy ne önmagunk szerint éljünk.

Az első lépés, szeresd magad!

Ha nincs lehetőséged, legyen türelmed!

Merd felvállalni! Ha szükséged van valakire, akkor keress egy hasonlót közülünk! :) <3

You'll never know if you don't try!

Merj önmagad lenni!

"Jó végre hazugságok nélkül élni..."

Sose add fel, és légy az, aki szeretnél lenni!

Bárhol is élsz, mindig add önmagad, légy bátor!

Egyetlen szabadság ha önmagad vagy!

Sok erőt kitartást bátorságot boldogságot mindenkinek <3

Sose leszel igazán boldog ha nem mutatod meg ki is vagy valójában!

Mindig légy Önmagad hisz a Transz Nők is Nők!

You're not alone. <3

Legyetek erősek!!

Stay strong!

Ne félj. Élj! :)

Kitartást!

“I'm only human after all
Don't put your blame on me”

Ha kérdésed van, nem tudod merre indulj vagy több információt szeretnél a témában, itt olvasgathatsz tovább:
http://transvanilla.hu/informaciok
http://transvanilla.hu/tampont
http://prizma.lgbt
https://szabadnem.blog.hu/2019/01/26/ha_nem_akarod_hogy_transznemu_gyere...

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közhasznú szervezet, így jogosult adó 1%-os felajánlásokat fogadni. Támogasd munkánkat!

Adószámunk: 18174803-1-42

Minden évben 10 milliárd forint feletti összegek vándorolnak az államkasszába, mert sokan nem rendelkeznek a személyi jövedelemadójuk 1%-áról. Oszd meg ezt az oldalt és a felhívást másokkal is, hogy olyan célokat támogathassanak ezzel az összeggel, amely értékeiket tükrözi, és segíti az LMBTQ emberek jogegyenlőségéért és láthatóságáért folytatott munkát!

2018-ban 1 096 ezer forintot ajánlottatok fel, ezzel támogatva a Budapest Pride munkáját, hogy együtt egy sokszínű világot teremtsük. Nagyon hálásak vagyunk annak 214 embernek, akik megtették ezt és ne felejtsetek el 2019-ben sem minket, szóljatok barátaitoknak is.

A befolyó összeget rendezvényeink és programjaink fejlesztésére és terjesztésére fordítjuk, így a nyári Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás, az Előbújás Napja és további évközi programok, tüntetések és események lebonyolítására. A legkisebb adományokat is megbecsüljük.

Hogyan ajánld fel adód 1%-át? Gyakorlati útmutató

A fenti videóban ügyfélkapus és papír alapú instrukcióinkat is megtalálod.

Idén az új rendszer alapján, ha nem változtatsz a NAV által készített bevallás tervezeten, illetve nem nyújtasz be saját bevallást május 20-ig, akkor az eSZJA válik a hivatalos bevallásoddá. Így könnyen előfordulhat, hogy sokan megfeledkeznek a rendelkezés lehetőségéről. Ezért szólj ismerőseidnek is!

Az adószámunkkal előre kitöltött nyilatkozatot töltsd le, nyomtasd ki és írd rá saját adataidat. Ezt kell beletenned egy kisméretű sima borítékba. A borítékra írd rá nevedet és adószámodat. Ezt a levelet zárd le és a lezáráson átmenően írd alá a borítékot. Ezt a borítékot kell eljuttatni a NAV-nak személyesen vagy postán. A címet a NAV tájékoztatójában találod.

Köszönjük!

Budapest Pride - Adj a szabadságra!

A Budapest Pride Felvonulás mérete az elmúlt években megnégyszereződött. Segíts, hogy tudjunk járművet indítani, színpadot állítani és a biztosítást megoldani, hogy ezzel még szabadabb legyen a Budapest Pride! Így nyerhetnek értelmet az erőfeszítéseink, az egész éves előkészület és 300 önkéntes munkája. Támogasd a felvonulást ezen a linken

Ma Magyarországon a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek nem élhetnek szabadon. Sokak mindennapjai rejtőzködve, gyakran félelemben telnek, és nem dönthetnek szabadon az életüket érintő fontos kérdésekről. Minden pillanatban választaniuk kell a biztonság és a szabadság között. Mutassuk meg, hogy a biztonság és szabadság nem zárja ki egymást, és eljött az ideje a nyílt odafigyelésnek, sokszínűségnek, elfogadásnak. Állj ki velünk július 8-án a Budapest Pride Felvonuláson egy igazságosabb világért, segíts adományoddal, hogy szavunk elérjen a döntéshozókhoz is.

A Budapest Pride Felvonulással és Fesztivállal 22 éve küzdünk a hátrányos megkülönböztetés különböző formái ellen, láthatóságot adva a minket érintő problémák súlyának és hidat képezve a többségi társadalom és az LMBTQ emberek között.

Az elmúlt öt év sikerei számokban:
felvonulók száma 4000-ről 20 000-re,
járművek száma 3-ról 5-re,
fesztivál összes önkénteseinek száma 50-ről 300-ra nőtt.

Sikereink mellett az új civil törvény minket is megbélyegzéssel fenyeget, és egyre nehezebb anyagi körülmények között kell dolgoznunk.
Államoktól és pártoktól függetlenül működünk, ugyanakkor a független pályázati lehetőségek csökkennek, és a politika kifejezetten ellenséges a hozzánk hasonló civil szervezetekkel. Fontos, hogy tovább növekedjünk, és olyan erőt képviselhessünk, amivel számolni kell.

Adj a szabadságra! 
Van, amikor a mi lelkesedésünk és fesztivál idején csatlakozó 300 önkéntes munkája sem elég. Pénzbeli támogatásra is szükségünk van, hiszen a járművek, a színpad, a hangosítás és a biztosítási felszerelések nem ismerik az önkéntesség fogalmát.

Anyagi hozzájárulásoddal biztosíthatod, hogy a közösen felépített állandó aktív jelenlétünk, eddigi munkánk és sikereink ne kerüljenek veszélybe. Együtt valódi nyomásgyakorló eszközzé tehetjük a felvonulást. Ezért arra kérünk, a felvonulás a fesztivál programjain való részvételen túl segítsd pénzbeli adományoddal is az LMBTQ közösség láthatóságáért és jogegyenlőségéért tett törekvéseket.

Az alábbi költségek biztosítására van szükségünk:
Színpad (300 000 Ft) - hogy láthatóak legyünk
Hangosítás (600 000 Ft) - hogy messzire hallatszódjon a hangunk
Jármű (100 000 Ft) - hogy tovább haladjunk a jogegyenlőség felé
Kamerák bérlése és mellények (400 000 Ft) - hogy a biztonság és a szabadság ne zárja ki egymást

Csak a szükséges 1 400 000 forinttal nyerhetnek értelmet az erőfeszítéseink, a 300 önkéntes munkája, a több hónapnyi előkészület. 

Köszönetképpen:
2000 forint: e-mailben köszönjük meg
5000 forint: Budapest Pride hűtőmágnes
10.000 forint: Budapest Pride hűtőmágnes + Budapest Pride 2017 kitűző
25.000 forint: Budapest Pride hűtőmágnest + Budapest Pride 2017 kitűzőt egy Budapest Pride vászontáskában kapod meg!

Amennyiben hozzájárulsz, nevedet ezen az oldalon feltüntetjük. A tárgyi elismerések átvételére a Budapest Pride Fesztiválon és Felvonuláson lesz alkalmad. Az átvétel lehetőségeiről e-mailben értesítünk.

Állj mellénk, ha LMBTQ emberként, hozzátartozóként vagy barátként te is személyesen érzed, hogy szükség van a Budapest Pride Felvonulásra!

Állj mellénk, ha egyetértesz a demokráciával és a mindenkit megillető szabadsággal és az egyenlő emberi jogokkal!

Állj mellénk, ha szeretnéd, hogy a következő generációk egy olyan világban nőjenek fel, ahol biztonságban és szabadságban élhetnek.

Élő on-line közvetítés a 20. Budapest Pride Hivatalos Megnyitójáról!

Kövesd élő közvetítésünket a jubileumi 20. Budapest Pride Fesztivál Hivatalos Megnyitójáról!
Elérhető az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=Q2S5ClQa9hg

Légy az ország vagy a világ bármely pontján, ne maradj le a beszédekről, a produkciókról, a legfontosabb pillanatokról! Ünnepeljük meg és bocsássuk útjára együtt az idei fesztivált!

A 20. Budapest Pride hivatalos megnyitó ünnepségének programjában ismert LMBTQ személyek, valamint a közélet és a kulturális élet kiemelkedő alakjai szerepelnek. 

A megnyitón beszédet mondanak:
^Alföldi Róbert rendező, színész (megnyitó beszéd),
^D. Tóth Krisztina újságíró,
^Léderer András nemzetközi kapcsolatok szakértő,
^Kapronczay Stefánia a TASZ ügyvezetője,
^Nagy Szilvia, a Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke.

Az eseményen fellépnek:
^Kulka János színész,
^Bocskor Bíborka énekes,
^Dunajcsik Mátyás költő.

Az est házigazdája Fullajtár Andrea színész.

A hagyományoknak megfelelően a megnyitó ünnepségen adják át a Háttér Társaság díját is. 
 

Bő egy hét múlva, július 3-án hivatalos megnyitó ünnepséggel veszi kezdetét a jubileumi, 20. Budapest Pride Fesztivál. A rendezvénysorozat idei mottója, “20 esztendőnk hatalom”, egyszerre enged visszatekinteni a kétévtizedes hazai leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) hagyományokra, és vetíti előre, hogy a közösség ereje, önszerveződése és jelenléte lehet csak út a jogegyenlőség és társadalmi igazságosság felé.

A tíznapos fesztivál rendezvényei egytől egyig a közösség sokszínűségét hivatottak megmutatni, és bízunk abban, hogy a több, mint 60 esemény közül mindenki talál magához illőt, akár húsz éve, akár idén először jön fesztiválozni.

Jövő pénteken a margitszigeti Holdudvar/Wonderland szabadtéri helyszínén kerül megrendezésre a kulturális fesztivál megnyitója. Az eseménysorozatot hivatalosan Alföldi Róbert rendező, színművész nyitja majd meg, továbbá beszédet mond Kapronczay Stefánia, D. Tóth Krisztina, Léderer András, valamint a Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke, Nagy Szilvia. Zenei fellépő lesz az eseményen Kulka János, Bocskor Bíborka és Dunajcsik Mátyás is, az est házigazdája pedig Fullajtár Andrea színművész lesz.

A fesztivál első hétvégéjén a sporté és a szivárvány családoké a főszerep. A vállalkozó kedvűek részt vehetnek például Sugár Bertalan jóga óráján. Július 6-tól minden hétköznapra is jut izgalmas program. Vetítésre kerülnek az Eltitkolt évek és a Meleg férfiak hideg diktatúrák című filmek. Felolvasóest keretében többek közt Gerevich András és Szabó T. Anna ismertetik meg a közönséggel műveiket. Slammerek, valamint Barna Margit és Petruska András gondoskodnak róla, hogy a zenei kínálat is széles legyen.

Olyan hagyományosnak tekinthető programok is visszatérnek a fesztiválra, mint az Open Mic, az lmbtQuiz vagy a Charme Hungary táncórája. De egészen újszerű események is bekerültek idén a rendezvények közé, mint a Momentán Fiúk ketten című improvizációs előadása, az Ön-olvasatok című kiállítás fiatal kortárs művészek munkáiból, vagy Fűrjes Viktória Az éjszaka királynői fotókiállítása.

Természetesen idén sem maradhatnak el a beszélgetések. Sokminden más mellett szó lesz például az LMBTQ jogok és a politika viszonyáról, roma LMBTQ identitáskeresésről, alternatív kapcsolati formákról, a magyarországi transz közösség helyzetéről, aktivista kiégésről, a vidéki LMBTQ mozgalomról.

A tíz nap alatt négy bulival is készülünk. A Nyitóbuli július 4-én, szombaton kerül megrendezésre, míg július 10-én Women’s Pride és PreMarching !Tape-en lazíthattok, a szombati felvonulás után pedig az év legnagyobb LMBTQ bulija, a Rainbow Party vár titeket.

A rendezvénysorozat csúcspontját képező Budapest Pride Felvonulásra július 11-én, szombaton 15:30-kor kerül sor, ahol a Nagymező utca és az Andrássy út találkozásától a Tabánig vonulva bulizhatunk együtt, magunkat, a sokszínűséget, az önelfogadást ünnepelve.

Kövessétek figyelemmel Facebook oldalunkat, honlapunkat, hogy a legfrissebb információk alapján kereshessétek meg a nektek legizgalmasabb programokat. A Fesztivál programfüzete hamarosan elérhető online és offline változatban is. Találkozzunk jövő héten!

Oldalak

Feliratkozás Budapest Pride RSS csatornájára