Budapest Pride Önkéntes Hírlevél 2017 - Május

Kedves Barátunk,

Hamarosan itt a nyár és a nyári Budapest Pride LMBTQ Kulturális fesztivál, de addig is néhány fontos információt szeretnék megosztani veled!

Adó 1%

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közhasznú szervezet, így ebben az évben már harmadszorra, mi is nagy szeretettel fogadjuk az adó 1%-os felajánlásaitokat. Ehhez nem kell mást tudnotok, csak az adószámunkat: 18174803-1-41

Minden évben nagy összegek (10 milliárd forint feletti) vándorolnak az államkasszába, mert sokan nem rendelkeznek a személyi jövedelemadójuk 1%-áról. Mivel Alapítványunk nem részesül állami támogatásban, így csak Rátok számíthatunk. Ezért kiemelten szeretnénk kérni Téged, hogy oszd meg ezt az oldalt és a felhívást másokkal is, hogy olyan célokat támogathassanak ezzel az összeggel, amely értékeiket tükrözi, és segíti az LMBTQ emberek jogegyenlőségéért és láthatóságáért folytatott harcot!

Az Adjuk össze kampányunk újraindul!

A Budapest Pride Felvonulással 22 éve küzdünk a hátrányos megkülönböztetés különböző formái ellen, láthatóságot adva a minket érintő problémák súlyának és hidat képezve a többségi társadalom és az LMBTQ emberek között.

Sikereink ellenére azonban egyre nehezebb anyagi körülmények között kell dolgoznunk.

Államoktól és pártoktól függetlenül működünk, ugyanakkor a független pályázati lehetőségek csökkennek, és a politikai-gazdasági környezet kiszámíthatatlansága sem kedvez a civil szervezeteknek. Fontos, hogy tovább növekedjünk, és olyan erőt képviselhessünk, amivel számolni kell.

Van, amikor a mi lelkesedésünk és fesztivál idején csatlakozó 500 önkéntes munkája sem elég. Pénzbeli támogatásra is szükségünk van, hiszen a kamionok, a színpad és a hangosítás nem ismerik az önkéntesség fogalmát.

Ezért a tavalyi Adjuk Össze kampányunk indén is elindítjuk és reméljük, hogy anyagi támogatásoddal sikerül sikeres kulturális fesztivált tudunk idén is szervezni.

Hamarosan jelentkezünk ezzel kapcsolatban, figyeld a postafiókodat, vagy a közösségi csatornáinkat!

LMBT Egészségtudatosság Hete 2017

Március végén az LMBT Egészségtudatosság Hete alkamából összegyűjtöttünk a témát érintő cikkeket, véleményeket és információkat. Ezeket az alábbi linkekről, illetve facebook oldalunkról érhetitek el ha lemaradtatok róla vagy éppen újra olvasnátok:

http://budapestpride.hu/hirek/lmbt-egeszsegtudatossag-hete-2017

https://budapestpride.tumblr.com/lmbtqegeszseghete

Az önkéntesek szerepe - számokban

Ahhoz, hogy minden évben biztosítani tudjuk a színvonalas programokat, hogy fejleszthessük rendezvényeinket a hazai LMBTQ közösség igényei szerint, egyre több segítő kézre van szükségünk.

2016-ban összesen 9334 munkaórát dolgoztak önkénteseink az egész év során, ebből 4622 órát a 10 napos nyári fesztivál alatt. Az év folyamán megvalósult 121 különböző programunkon 402 önkéntessel volt lehetőségünk együttműködni. Nem kevés igaz? :)

A Budapest Pride önkéntesek nélkül nem tudna ilyen hatékony lenni, ezt mutatják a fenti számok, és a közösen átélt programok, rendezvények sikerei is.

Reméljük Ti is legalább annyira várjátok már az idei nyári fesztivál sorozatot mint mi, hiszen aki volt már önkéntesünk, pontosan tudja mennyi minden vár rá, a vidám csapatépítők, a fesztivál alatti sürgés-forgás, és persze sok új barátság kezdete! A hagyományokhoz illően idén is előzetes programokkal készülünk önkénteseinknek, hogy legyen alkalmatok megismerni egymást és a rátok váró feladatokat már a fesztivál előtt.
Ha te is csatlakoznál, vagy frissítenéd az adataidat még 2017. május 14-ig megteheted az alábbi űrlap kitöltésével:

http://budapestpride.hu/csatlakozz

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* kötelező mező