Budapest Pride hírlevél

Szabad-e vagy? Indul a Budapest Pride Fesztivál (2017. június 30. - július 9.)

2017. június 30-án hivatalos megnyitó ünnepséggel veszi kezdetét a 22. Budapest Pride LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) Fesztivál. A rendezvénysorozat idei mottója: “Szabad-e vagy”, ami felhívja a figyelmet arra, hogy az LMBTQ emberek Magyarországon nem rendelkeznek azonos jogokkal, nem tudnak szabadon és biztonságban élni.

28 helyszínen 53 programmal érkezik a 22. Budapest Pride LMBTQ Fesztivál. Sokan nem tudják, de a Budapest Pride Felvonulást minden évben egy tíznapos kulturális fesztivál előzi meg, ahol,  LMBTQ közösség tagjai (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer) szervezik a különböző programokat.

Programok: http://budapestpride.hu/fesztival

On-line jegyelővétel a Rainbow Party 2017 (2017. július 8.)

2017-ben a szabadság nevében, sok újdonsággal vár a Rainbow party! Hang és látvány 4 teremben!  Kapunyitás: 22:00! Vedd meg belépődet online és kerüld el a sorban állást! https://tixa.hu/rainbow-party_durerkert

▼Titkok kertje▼: llll ✘ Mettyu & Kali
▼Seholsziget▼: Küss Mich pres: Sirius & Darktunes (AT, Vienna)
✘ Mesterházy ✘ Splatter & Gördön
▼Üveghegy▼: VIBE
▼Liliomkert▼: Random Order (CAN, Toronto) ✘ !Szkafander

Sikeres adománygyűjtő kampány! Köszönjük!

A ti segítségetekkel 21 nap alatt 1 401 500 forint adományt gyűjtöttünk össze az adhat.hu oldal Adjuk össze kezdeményezés részeként!

https://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Budapest_Pride_Adj_a_szabadsagra

Ahhoz, hogy ezt a munkát tovább folytathassuk és egyre közelebb kerülhessünk egy olyan világhoz, amelyben jó élni, most a te segítségedre is szükség van. Segíts nekünk abban, hogy megtarthassuk függetlenségünket és a jövőben is kompromisszumok nélkül, szabadon dolgozhassunk a céljainkért. Támogasd lehetőségedhez képest a Budapest Pride-ot: http://budapestpride.hu/tamogass/adomany

Budapest Pride Felvonulás (2017. július 8. 15:00)

A Budapest Pride Felvonulás a nyár egyik legszínesebb eseménye, egy olyan ünnepnap, amit felszabadultan tölthet együtt az óriási tömeg, akiknek fontos a szabadság, az elfogadás, az egyenlőség, és az emberi jogok. Állj ki velünk július 9-án a Budapest Pride Felvonuláson egy igazságosabb világért!

Találkozó: 2017. július 8. 15:00
Hol: Kossuth tér

További információk: https://www.facebook.com/events/637904736413747/

 

LMBT Egészségtudatosság Hete 2017

Az LMBT Egészségtudatosság Hetét 2003-ban rendezték meg először Amerikában. Célja, hogy a közösség tagjai, támogatói, az egészségügyi szolgáltatók közösen felhívják a figyelmet az LMBT emberek és az egész közösség problémáira, valamint az egészségügyben tapasztalható egyenlőtlenségekre. Az elmúlt héten erre az alkalomra írt cikkeket, véleményeket olvashattatok, és hasznos információkat osztottunk meg Veletek. Volt szó az alkoholizmusról és annak lelki hátteréről, drogfogyasztásról, HIV-ről, és a transz embereket érintő problémákról is. A cikkek gyűjteményét Tumblr oldalunkon nézhetitek meg: https://budapestpride.tumblr.com/lmbtqegeszseghete 

Támogass minket adód 1%-ával!

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közhasznú szervezet, így idén is nagy szeretettel fogadjuk az adó 1%-os felajánlásaitokat. Ehhez nem kell mást tudnotok, csak az adószámunkat: 18174803-1-41
További információkat itt találsz: http://budapestpride.hu/hirek/neked-1-de-nekunk-sokat-szamit
http://budapestpride.hu/tamogass/adomany

Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás 2017

2017. június 30-án, pénteken este hivatalos megnyitóval veszi kezdetét a tíznapos Budapest Pride Fesztivál. A változatos kulturális és közösségépítő programokat kínáló hét és tetőpontja, a Budapest Pride Felvonulás 2017. július 8-án, szombat délután a szabadságról szól majd - aminél nem fogjuk kevesebbel beérni.
Olvasd el a közleményünket: http://budapestpride.hu/hirek/budapest-pride-fesztival-es-felvonulas-2017

Támogasd az idei fesztivál és felvonulás létrejöttét egyszeri vagy rendszeres adománnyal az alábbi számlaszámon: 11713005-20375733
Ha többet szeretnél megtudni:
http://budapestpride.hu/tamogass/adomany
info@budapestpride.hu

Támogass minket adód 1%-ával

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közhasznú szervezet, így idén is nagy szeretettel fogadjuk az adó 1%-os felajánlásaitokat. Ehhez nem kell mást tudnotok, csak az adószámunkat: 18174803-1-41

Minden évben nagy összegek (10 milliárd forint feletti) vándorolnak az államkasszába, mert sokan nem rendelkeznek a személyi jövedelemadójuk 1%-áról. Ezért kiemelten szeretnénk kérni Téged, hogy oszd meg ezt az oldalt és a felhívást másokkal is, hogy olyan célokat támogathassanak ezzel az összeggel, amely értékeiket tükrözi, és segíti az LMBTQ emberek jogegyenlőségéért és láthatóságáért folytatott harcot!

2016-ban még sokkal többen ajánlottátok fel adótok 1%-át, összesen 821 826 Ft-ot, a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítványnak. Gondoljatok ránk januárban és májusban is és kérjetek másokat is erre, hogy újra triplázhassunk!

Szivárvány Misszió Alapítvány
18174803-1-41
http://budapestpride.hu/tamogass/1-szazalek

Idén az új rendszer alapján, ha nem változtatsz a NAV által készített bevallás tervezeten, illetve nem nyújtasz be saját bevallást május 22-ig, akkor az eSZJA válik a hivatalos bevallásoddá. Így könnyen előfordulhat, hogy sokan megfeledkeznek a rendelkezés lehetőségéről. Ezért szólj ismerőseidnek is!

A kitöltött nyilatkozatot itt találod. Ezt kinyomtatva kell beletenni egy kisméretű sima borítékba. A borítékra írájátok rá adószámotokat, valamint ráírhatjátok a neveteket és címeteket. Ezt a levelet zárjátok le és a lezáráson átmenően írjátok alá a borítékot. Ezt a borítékot kell eljuttatni a NAV-nak személyesen vagy postán.

Amennyiben másképpen támogatnád az egyenlőséget:

http://budapestpride.hu/tamogass/adomany

Szivárvány Misszió Alapítvány bankszámlája:
OTP Nyrt. 11713005-20375733
Bank neve: OTP Bank Nyrt.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN: HU31117130052037573300000000

“...Fogtam a volánt, hallgattam, hogy játszanak, ott betonfal túloldalán, rád gondoltam, a szenvedélyes dühre, amivel azt szoktad mondani, hogy a falakat le kell dönteni, és nem hagyhatjuk, hogy börtönbe zárjanak bennünket…” (Dragomán György: A fal)

Ez a hét a Házasság Hete. Minden évben, Valentin nap környékén egy egyhetes programsorozat a házasság fontosságáról, melyet a világ több országában megrendeznek. Magyarországon is. A kezdeményezéshez a Budapest Pride is szeretett volna csatlakozni, de megkeresésünket sajnos visszautasították, a házasság definíciójában való nézetkülönbségre hivatkozva.

De ne csüggedjen senki, két zseniális ajánlatunk is van erre a hétre!

Olvassatok az egyenlő házasságról

Olvassátok el minden nap kortárs íróink műveit a házasságról itt: https://budapestpride.tumblr.com/egyenlohazassag
Ha nektek is van olyan történetetek, amit megosztanátok erről a témáról, posztoljátok közösségi oldalaitokon #házassághete  #egyenlőházasság hashtagekkel.

Házasságot mindenkinek? - kerekasztal beszélgetés

Gyertek el február 16-án este 6-ra az Anker’t-be, ahol Antoni Rita (Nőkért Egyesület), Asbóth Márton (Társaság a Szabadságjogokért), Béres-Deák Rita (CEU, Gender Studies Tanszék), Holländer Daniel (Budapest Pride) beszélgetnek az egyenlő házasságról. A beszélgétést Csaba Réka (Integrity Lab) moderálja.

Időpont: 2017.02.16. (csütörtök) 18:00
Cím: 1061. Paulay Ede u. 33.
Bővebb infó: https://www.facebook.com/events/1197859683594423/

Adj egy színesebb világért

Ahhoz, hogy ezt a munkát tovább folytathassuk és egyre közelebb kerülhessünk egy olyan világhoz, amelyben jó élni, most a te segítségedre is szükség van. Segíts nekünk abban, hogy megtarthassuk függetlenségünket és a jövőben is kompromisszumok nélkül, szabadon dolgozhassunk a céljainkért. Ne várjatok holnapig, csatlakozzatok Ti is! http://budapestpride.hu/tamogass/adomany

Üdvözlettel: A Budapest Pride szervezőcsapata

 

Kedves Barátunk!

Biztosan emlékszel, hogy a tavalyi évben készült egy plakátunk az Arc kiállításra a Geometry Global Hungary segítségével, "Lépj fel az egyenlőség mellett!" címmel. A plakátot most jelölték a 2016-os Highlights of Hungary díjra. http://www.highlightsofhungary.hu/portfolio/lepj-fel-az-egyenloseg-mellett/  

Nagyon sokat jelent nekünk, hogy plakátunkat, mellyel a magyar LMBTQ közösséget érintő egyik legégetőbb problémára, az azonos neműek házasságát tiltó alkotmányos jogszabályra szerettük volna felhívni a figyelmet, beválogatták a 2016-os év legjobb kreatív tartalmai közé.

Ha a család alapja szerinted is a szeretet, és a házasságot is ennek kellene meghatároznia, lépj fel újra az egyenlőség mellett és szavazz a plakátunkra az alábbi linken: http://www.highlightsofhungary.hu/portfolio/lepj-fel-az-egyenloseg-mellett/   

Köszönjük!

A Budapest Pride szervezői

Kedves Barátunk!

Tudtad, hogy november 29. különleges nap lesz? Nem egy egyszerű kedd, mint a többi. Nem egy egyszerű, szürke munkanap a hét első felében. Ez a nap lesz az Adakozó Kedd. Egy kezdeményezés, mely adományozásra buzdít világszerte mindenkit, aki szeret jót cselekedni.

Csatlakozz most Te is, és szólj még 3 ismerősödnek, hogy összejöjjön 1000 SMS!  Küldd a 87-es kódot a 13600-ra és figyeld facebookon, instagrammon, twitteren, hogy hol tart a gyűjtés. Minél többen küldtök SMS-t, annál közelebb kerülünk egy elfogadóbb, boldogabb világhoz. Egy SMS elküldésével 250 forintot adományozol a Budapest Pride programjainak szervezésére.

Célunk, hogy ezen a keddi napon annyi SMS-t kapjunk tőletek, amivel még többet tehetünk az LMBTQ közösségért. Ehhez a Te üzenetedre is szükségünk van! A beérkezett SMS-ek számát az alábbi linken is nyomon követheted.

Köszönjük!

A Budapest Pride csapata

A kérdéssel kapcsolatban most megismerhetjük a politikai pártok álláspontját is, a Budapest Pride és az Integrity Lab közös konferenciáján, amelyre a hazai parlamenti pártok képviselőit hívtuk meg.

Időpont: 2016.10.20. (csütörtök) 10:00 óra
Helyszín: Gödör Klub (Budapest, Király u. 8-10, 1061)

Program és regisztráció: https://www.eventbrite.com/e/hazassagot-mindenkinek-politikusok-az-egyen...

Politikusi kerekasztal-beszélgetés
Barabás Richárd, PM
Bősz Anett, Liberálisok
Gál József, LMP
Spät Judit, Együtt
Tüttő Kata, MSZP
(További résztvevők egyeztetése folyamatban.)
moderátor: Bombera Krisztina

Jelentkezz szabadegyetemünkre

2016. október 21. és 23. között ezért szabadegyetemet szervezünk, melyen a házasság intézményéről, pro és kontra érvekről, egyéb polgárjogi mozgalmakról tudhatsz meg többet. Célunk, hogy olyan ismereteket adjunk át a program résztvevőinek, mely az egyenlő házasságért tenni akarók számára hasznos alapot ad. 

Böngészd végig az előadások szinopszisait Te is! Ha felkeltettük az érdeklődésedet, jelentkezz az alábbi linken: https://goo.gl/forms/Yh8Tj52363qYQbyi1  

http://budapestpride.hu/hirek/szabadegyetem-programok

Jelentkezz szabadegyetemünkre

2016. október 21-23. között szabadegyetemet szervezünk, melyen a házasság intézményéről, pro és kontra érvekről, egyéb polgárjogi mozgalmakról tudhatsz meg többet. Célunk, hogy olyan ismereteket adjunk át a program résztvevőinek, mely az egyenlő házasságért tenni akarók számára hasznos alapot ad. http://budapestpride.hu/hirek/szabadegyetem-az-egyenlo-hazassagrol

Támogasd a szabadegyetem résztvevőit

A szabadegyetem teljes egészében ingyenes rendezvény, ebédet minden regisztrált résztvevőnek biztosítunk. Vidéki jelentkezőknek utazási és szállási támogatást biztosítunk. Hogy minél többen részt tudjanak venni eseményünkön, arra kérünk, ha teheted, járulj hozzá egy vagy több fő részvételének költségeihez. Egy fő támogatása 7000 forint. Támogatásod “Szabadegyetem 2016 támogatás” közleménnyel a 11713005-20375733 bankszámlaszámra várjuk. http://budapestpride.hu/tamogass/adomany

Előbújás Napja (október 11.)

Idén október 11-én is több dologgal készülünk. Lesznek infografikák, figyelemfelhívó posztok, videók és egyéb programok. Friss hírek miatt látogassatok el honlapunkra: http://budapestpride.hu. Ne felejtsétek el használni a #nekemelőbújhatsz és #énmárelőbújtam cimkéket. Olvassátok információs anyagainkat. http://budapestpride.hu/hirek/az-elobujasrol

Csatlakozz twibbon kampányunkhoz LMBTQ emberként vagy támogató szövetségesként!

Állj ki az LMBTQ emberek mellett! Mutasd meg magad (#ÉnMárElőbújtam) vagy üzend meg barátaidnak és ismerőseidnek, hogy neked előbújhatnak (#NekemElőbújhatsz)! Oszd meg felhívásunkat, saját történetedet, cseréld le profilképedet a facebookon, vagy üzenj követőidnek 140 karakterben twitteren. Használd az #ÉnMárElőbújtam és a #NekemElőbújhatsz cimkéket.

Köszönjük 1%-os felajánlásaitokat

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány nagyon köszöni a felajánlott adó 1%-ot (idei összeg: 821 826 Ft). Nagyon köszönjük akik gondoltak ránk és azoknak is, akik idén majd nekünk adják (Adószám: 18174803-1-41)! http://budapestpride.hu/tamogass/adomany

Kedves Barátunk!

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány idén januárban elindított egy kérdőívet az LMBTQ közösségben, “Budapest Pride felmérés az LMBTQ emberek magyarországi társadalmi és jogi-politikai helyzetéről 2016-ban” címmel. A kérdőív eddigi feldolgozásából az látható, hogy a válaszadók többsége legnagyobb problémaként azt nevezte meg, hogy a házasság intézménye nem nyitott az azonos nemű párok számára.

2016. október 21. és 23. között ezért szabadegyetemet szervezünk, melyen a házasság intézményéről, pro és kontra érvekről, egyéb polgárjogi mozgalmakról tudhatsz meg többet. Célunk, hogy olyan ismereteket adjunk át a program résztvevőinek, mely az egyenlő házasságért tenni akarók számára hasznos alapot ad.

Jelentkezz, ha:
- helyi LMBTQ közösségedben aktív szerepet vállalsz vagy szeretnél vállalni
- szeretnél többet megtudni és tenni az LMBTQ emberek társadalmi és jogegyenlőségéért Magyarországon

Jelentkezés
2016. október. 09. éjfélig várjuk jelentkezésedet a Budapest Pride szabadegyetemére a következő űrlapon: https://goo.gl/forms/Yh8Tj52363qYQbyi1 
A szabadegyetemen való részvétel ingyenes, de csak korlátozott számú résztvevőnek tudunk helyet biztosítani. A jelentkezés elbírálása során fontos szempont a jelentkezési űrlap motivációs rubrikája és a minél szélesebb résztvevői kör bevonása.

Utazás- és szállástámogatás
Vidéki jelentkezőknek utazási és szállási támogatást biztosítunk. Kérjük, ezt az igényedet a jelentkezési lapon jelezd. A támogatás a Budapest határain belüli közlekedésre nem terjed ki.

A szabadegyetem ideje alatt a résztvevőknek ebédet biztosítunk.

Ha teheted, járulj hozzá egy vagy több fő részvételének költségeihez. Egy fő támogatása 7000 forint. Támogatásod “Szabadegyetem 2016 támogatás” közleménnyel a 11713005-20375733 bankszámlaszámra várjuk.

A szabadegyetem részletes programját október elején tesszük közzé. További információt a karlik.cintia@budapestpride.hu címen kérhetsz.

Várjuk jelentkezésedet!

Kérjük, oszd meg a felhívást másokkal is: https://www.facebook.com/events/1765647750377717/ 

A 16. közérzeti kiállításon a Budapest Pride is megjelenik, méghozzá plakát formájában a Global Geometry segítségével.

Gyere el szeptember 9-én pénteken 15:00-ra a Ötvenhatosok terére, és állj ki a szerelem, egyenlő házasság és egy igazságosabb világ mellett egy fotóval! Mutassuk meg, mennyien hiszünk és vagyunk hajlandóak tenni egy elfogadóbb és színesebb világban!

Hozd el barátaidat, szüleidet, szomszédaidat. Posztold az eseményen készült fotóidat a #prideazarcon hashteggel!
Ott találkozunk!

Hol: Budapest, Ötvenhatosok tere
Mikor: 2016. szeptember 9. 15:00

https://hu-hu.facebook.com/events/604849813009414/

Nagy Szilvia beszéde a megnyitón

Szeretném, ha nem gyümölcsök jutnának Orbán Viktor eszébe, ha az LMBTQ emberekre gondol,  hanem az, hogy mi mindent kell még tennie azért, hogy mindenkinek egyenlő jogokat és esélyeket biztosítson Magyarországon. Szeretném, ha bárki összeházasodhatna a szerelmével, gyerekeket vállalhatna azonos nemű párjával, ha úgy tartja kedve. Szeretném, ha nekem is járna a CSOK. Szeretném, ha senkinek nem kéne amiatt aggódnia, hogy ha vele valami történik, a párja elveszítheti a közösen nevelt gyereket, vagy az utcára kerülhet. Szeretném, ha nem a vér határozná meg a családot, hanem az összetartozás és a szeretet kölcsönös érzése, az egymás iránti tisztelet, a közösen vállalt felelősség.

Nem akarunk lejtett pályán focizni. Elegünk van az erőszak hatalmából, a csendes megszokásból, elegünk van az egyenlőtlenségből, az elnyomásból!

http://budapestpride.hu/hirek/nagy-szilvia-beszede-a-21-budapest-pride-f...

A 21. Budapest Pride Fesztivál csak veletek volt teljes

Ezúton szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik jelenlétükkel, munkájukkal, anyagi támogatásukkal teljessé tették az idei Budapest Pride Fesztivált. Köszönjük az anyagi támogatást: Alterego Club, Coxx Bár, Luxemburgi Nagykövetség, Magnum Szauna, Szauna 69. Köszönjük továbbá 41 állandó adományozónknak és annak a 90 magánszemélynek, akik kisebb vagy nagyobb összeggel hozzájárultak a programsorozat megvalósulásához.

http://budapestpride.hu/hirek/21-budapest-pride-lmbtq-fesztival-koszonjuk

Töltsd ki kérdőívünket

Most hozzád fordulunk, mint az LMBTQ közösség tagjához, hogy megkérdezzük, hogyan tovább. Mi az, ami fontos neked? Milyen problémákkal találkozol mindennapi életedben LMBTQ emberként, melyek megoldásra várnak? Tudni szeretnénk, mit gondolsz, ezért kérünk, töltsd ki kérdőívünket. Hallasd a hangod, és kérd erre barátaidat is!

https://goo.gl/rFM5D8

Adj egy színesebb világért

Ahhoz, hogy ezt a munkát tovább folytathassuk és egyre közelebb kerülhessünk egy olyan világhoz, amelyben jó élni, most a te segítségedre is szükség van. Segíts nekünk abban, hogy megtarthassuk függetlenségünket és a jövőben is kompromisszumok nélkül, szabadon dolgozhassunk a céljainkért.Csatlakozz a Budapest Pride baráti köréhez!

Ahhoz, hogy fenntartható legyen a működésünk 80 rendszeres támogatóra van szükségünk! Ne várjatok holnapig, csatlakozzatok Ti is!

További információk: http://budapestpride.hu/adj
Egyszeri adomány: http://budapestpride.hu/tamogass/adomany

 

Üdvözlettel:
A Budapest Pride szervezőcsapata

 

Budapest Pride Felvonulás (2016. július 2. 15:00)

A Budapest Pride Felvonulás a nyár egyik legszínesebb eseménye, egy olyan ünnepnap, amit felszabadultan tölthet együtt az óriási tömeg, akiknek fontos a szabadság, az elfogadás, az egyenlőség, és az emberi jogok. Állj ki velünk július 2-án a Budapest Pride Felvonuláson egy igazságosabb világért!

Találkozó: 2016. július 2. 15:00
Hol: Dózsa György út és Andrássy út kereszteződése
További információk: https://www.facebook.com/events/285447861787749/

Budapest Pride Hivatalos Megnyitó

Június 24-én vette kezdetét a Budapest Pride Fesztivál, a New Orleans Clubban tartott megnyitó ünnepséggel. Ha lemaradtál róla, akkor megnézheted a YouTube-on: https://www.youtube.com/watch?v=6HCjjSDFmYU

Budapest Pride Hivatalos Megnyitó - Nagy Szilvia

Budapest Pride: Velünk teljes! (2016. június 24. - július 3.)

2016. június 24-én hivatalos megnyitó ünnepséggel veszi kezdetét a 21. Budapest Pride LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) Fesztivál. A rendezvénysorozat idei mottója: “Velünk teljes”, ami felhívja a figyelmet arra, hogy a társadalom különböző közösségei csakis velünk együtt teljesek. Az elnyomást megélő társadalmi csoportok, köztük az LMBTQ  közösség vitathatatlanul része a társadalomnak. Továbbá a mottónk arra is rámutat, hogy kizárólag közösen, együttes erővel tehetünk a minket érő elnyomás ellen. Éppen ezért idén nagyszabású kérdőívezésbe fogtunk, hogy felmérjük, mi a fontos az LMBTQ emberek számára. A több ezer kitöltő eddigi visszajelzései is rámutatnak közösségünk felháborodottságára a kirekesztő politikai közbeszéddel szemben, valamint azt mutatják, hogy mindannyian tenni akarunk a szűkre szabott család- és házasságfogalom kiterjesztéséért.

http://budapestpride.hu/hirek/velunk-teljes-ismet-itt-a-budapest-pride-f...
Programok: http://budapestpride.hu/fesztival/program

Budapest Pride Felvonulás (2016. július 2. 15:00)

A Budapest Pride Felvonulás a nyár egyik legszínesebb eseménye, egy olyan ünnepnap, amit felszabadultan tölthet együtt az óriási tömeg, akiknek fontos a szabadság, az elfogadás, az egyenlőség, és az emberi jogok. Állj ki velünk július 2-án a Budapest Pride Felvonuláson egy igazságosabb világért!

Találkozó: 2016. júlis 2. 15:00
Hol: Dózsa György út és Andrássy út kereszteződése
További információk: https://www.facebook.com/events/285447861787749/

Sikeres adománygyűjtő kampány! Köszönjük!

A ti segítségetekkel 12 nap alatt 923 500 forint adományt gyűjtöttünk össze az adhat.hu oldal Adjuk össze kezdeményezés részeként!
http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Budapest_Pride_Veled_teljes
Ha szívesen támogatnátok tovább munkánkat: http://budapestpride.hu/tamogass/adomany

Adj egy színesebb világért

A Pride összes eseményét egy tucatnyian, önkéntes aktivistákként szervezzük, munkánkért nem kapunk semmilyen fizetést vagy ellenszolgáltatást. Viszont nagyon sok lelkesítést kapunk a közösségtől és barátainktól. Évente egyre többen vesznek részt az egy hetes nyári fesztiválon és a felvonuláson, a kulturális programok közül egyre több teltházas, és növekszik az év közben megrendezett programok, például a filmfesztivál népszerűsége is. Ahhoz, hogy ezt a munkát tovább folytathassuk és egyre közelebb kerülhessünk egy olyan világhoz, amelyben jó élni, most a te segítségedre is szükség van. Segíts nekünk abban, hogy megtarthassuk függetlenségünket és a jövőben is kompromisszumok nélkül, szabadon dolgozhassunk a céljainkért.Csatlakozz a Budapest Pride baráti köréhez, támogasd lehetőségedhez képest a Budapest Pride-ot és élvezd a tagság előnyeit.

http://budapestpride.hu/hirek/adj-egy-szinesebb-vilagert

Mondd el, hogy neked mi a fontos!

Most hozzád fordulunk, mint az LMBTQ közösség tagjához, hogy megkérdezzük, merre tovább. Mi az, ami fontos neked? Milyen problémákkal találkozol mindennapi életedben LMBTQ emberként, melyek megoldásra várnak? Tudni szeretnénk, mit gondolsz, ezért arra kérünk, töltsd ki kérdőívünket. Hallasd a hangod, és kérd erre barátaidat is!
https://goo.gl/Vmt2Le

Május 20-áig még támogathatsz minket adód 1%-ával!

Hamarosan vége az adóbevallási időszaknak, a mi munkánk viszont folytatódik. Lelkes csapatunk egész évben azon dolgozik, hogy a hazai kirekesztő politikai és társadalmi környezetben javuljon az LMBTQ közösség helyzete.  Ahhoz, hogy munkánkat minél eredményesebben tudjuk folytatni, kérjük, hogy adód 1%-ával támogass minket!

Szivárvány Misszió Alapítvány
18174803-1-41
http://budapestpride.hu/tamogass/1-szazalek

Budapest Pride Felvonulás 2016. “VELÜNK TELJES!”

Az LMBTQ közösség legláthatóbb eseménye minden évben a Budapest Pride Felvonulás. Veletek együtt a Budapest Pride Felvonulást a közbeszéd részévé tettük, résztvevőinek számát négy év alatt megháromszoroztuk. Tarts velünk idén is, július 2-án szombaton, hogy megmutassuk, közösségünk olyan erő, amivel számolni kell. Nem lehet tovább elhallgattatni minket, mert ez a világ Velünk teljes!

Az eseményt megtalálod Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/events/285447861787749/

Igazold vissza, és hívd el ismerőseidet is!

Küldd be a programod, vagy szervezz workshopot!

Kiemelt célunk, hogy mindenki magáénak érezhesse a Budapest Pride Fesztivált, és hogy minden évben minél változatosabb és színesebb rendezvényeknek adhassunk teret. Ezért fontos számunkra, hogy minél több résztvevő tervezze és alakítsa a 2016-os nyári fesztivál programját. Hozd el a programod a 21. Budapest Pride LMBTQ Fesztiválra! Küldd el nekünk programod részletes tervét május 17-ig a kultura@budapestpride.hu e-mail címre, és írd bele a tárgyba, hogy “Küldd be a programod!”

Workshop-ot szerveznél? Ragadd meg a témát! A részleteket itt találod: http://budapestpride.hu/hirek/budapest-pride-workshop-felhivas-0

#nekedmiafontos?

A 2016 egy nagyon fontos év számunkra, hiszen nagyszabású kérdőívezést indítottunk el, amiben szeretnénk megtudni, hogy az LMBTQ emberek hétköznapjaiban mi jelenti a legnagyobb problémát. Ezért arra kérünk, Te is mondd el, hogy  #nekedmiafontos.

Kérdőívünket az alábbi linken érheted el: https://goo.gl/Vmt2Le

Töltsd ki, és oszd meg barátaiddal is! Minden kitöltés számít!

Már több, mint 1500-an kitöltötték kérdőívünket, töltsd ki Te is!

A Budapest Pride számára az elmúlt évek nagyrészt az LMBTQ közösség minél nagyobb láthatóságának előmozdításával teltek. Veletek együtt a Budapest Pride Felvonulást a közbeszéd részévé tettük, résztvevőinek számát négy év alatt megháromszoroztuk. A közösségünk egyre inkább olyan erővé válik, amellyel számolni kell. 

Most hozzád fordulunk, mint az LMBTQ közösség tagjához, hogy megkérdezzük, merre tovább. Mi az, ami fontos neked? Milyen problémákkal találkozol mindennapi életedben LMBTQ emberként, melyek megoldásra várnak? Tudni szeretnénk, mit gondolsz, ezért arra kérünk, töltsd ki kérdőívünket. Hallasd a hangod, és kérd erre barátaidat is, mert #‎kérdőíveznimenő‬

http://goo.gl/forms/WNNBhZFDWU

Kreatív vagy? Szereted a kihívásokat?

A Budapest Pride grafikai pályázatot hirdet a 21. Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás arculatának megtervezésére. Alkoss, jelentkezz, és alakítsd te a fesztivál arculatát, színesítsd ezzel az LMBTQ közösség életét! A nyertes pályázat adja majd a nyári fesztivál teljes arculatát.
A legfontosabb, hogy először figyelmesen olvasd el a részletes leírást. Ebben megtalálod, hogy hogyan lehet jelentkezni, mit kell beküldeni és hová. A továbbjutott pályázóktól online és print terveket is várunk, a nyertes pályázat adja majd a nyári fesztivál teljes arculatát!
A jelentkezés határideje: 2016. április 24. éjfél.

Play it proud - Pörgesd a dalod a Pride-on!

Írj dalt a 2016-os Budapest Pride LMBTQ Fesztiválra! 
Légy lelkes amatőr vagy tapasztalt öregróka, dolgozz csapatban vagy szólóban, játssz vad, hörgős metált, nosztalgikus sanzont, az arcunkra mosolyt csaló reggae-t, fülbemászó popot, eszeveszett ritmusú punkot, improvizatív jazzt, szívbemarkoló népzenét, laza country-t, szabadszájú rapet, összebújós soult, vagy súlyos bluest, a Budapest Pride csapata hallani akar téged! Mutassuk meg a zenén keresztül, hogy milyen sokszínűek vagyunk!
Jelentkezési határidő: 2016. május 15. éjfél
A részleteket itt találod.

Támogass minket adód 1%-ával

Gondolj ránk, amikor a SZJA 1%-áról rendelkezel, és oszd meg ezt barátaiddal is!
Támogasd a Budapest Pride-ot, hogy még eredményesebben tudjunk küzdeni a homo- és transzfóbia, valamint az elnyomás különböző formái ellen. Egy olyan világért dolgozunk, ahol a sokszínűség érték, az emberek elfogadják magukat és egymást, ahol félelem nélkül, szabadon élhetnek.

Szivárvány Misszió Alapítvány
18174803-1-41 
http://budapestpride.hu/tamogass/1-szazalek

A Budapest Pride számára az elmúlt évek nagyrészt az LMBTQ közösség minél nagyobb láthatóságának előmozdításával teltek. Veletek együtt a Budapest Pride Felvonulást a közbeszéd részévé tettük, résztvevőinek számát négy év alatt megháromszoroztuk. A közösségünk egyre inkább olyan erővé válik, amellyel számolni kell.

Most hozzád fordulunk, mint az LMBTQ közösség tagjához, hogy megkérdezzük, merre tovább. Mi az, ami fontos neked? Milyen problémákkal találkozol mindennapi életedben LMBTQ emberként, melyek megoldásra várnak? Tudni szeretnénk, mit gondolsz, ezért arra kérünk, töltsd ki kérdőívünket. Hallasd a hangod, és kérd erre barátaidat is!

https://docs.google.com/forms/d/190QtQRzoJ--XeEpF_dV8nAI_NXOckqNrBguNHgtXZf4/viewform

Régiós Pride-ok tapasztalatcseréje

Az LMBT Történeti Hónap program-kavalkádjában egy nagyon izgalmas beszélgetésre hívunk titeket! A Budapest Pride a régió legrégebbi múltra visszatekintő LMBTQ felvonulása, mégis rengeteg mindent tanulhatnánk mi is például a zágrábi és pozsonyi Pride-ok szervezőitől. A panelbeszélgetésen a Zagreb és Bratislava Pride szervezőivel beszélgetünk a régiót érintő politikai és kulturális helyzetről.  

Időpont: február 27, szombat 15:00
Helyszín: Auróra (1084 Bp., Auróra u. 11.)
A beszélgetés nyelve angol.
https://www.facebook.com/events/1653968001518689/

20. Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál

Véget ért a filmfesztivál. Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek, és reméljük, hogy ti is jól szórakoztatok! Köszönjük továbbá, hogy 36-an támogattatok minket egyszeri adományotokkal és 34-en pedig rendszeres adományotokkal.

Adományaitokra azonban még nagy szükségünk van, mert a belépők és az eddigi adományok, támogatások közel sem fedezik a rendezvény költségeit, idén egymillió forintnál is nagyobb veszteséggel zártunk és komoly veszélybe került jövő évi programunk. Ezért, ha van rá lehetőséged, támogass minket egyszeri vagy rendszeres adományoddal: http://budapestpride.hu/tamogass/adomany

Töltsd ki kérdőívünket

Most hozzád fordulunk, mint az LMBTQ közösség tagjához, hogy megkérdezzük, hogyan tovább. Mi az, ami fontos neked? Milyen problémákkal találkozol mindennapi életedben LMBTQ emberként, melyek megoldásra várnak? Tudni szeretnénk, mit gondolsz, ezért kérünk, töltsd ki kérdőívünket. Hallasd a hangod, és kérd erre barátaidat is!
https://docs.google.com/a/budapestpride.hu/forms/d/190QtQRzoJ--XeEpF_dV8...

Támogass minket adód 1%-ával

Gondolj ránk, amikor a SZJA 1%-áról rendelkezel, és oszd meg ezt barátaiddal is! Támogasd a Budapest Pride-ot, hogy még eredményesebben tudjunk küzdeni a homo- és transzfóbia, valamint az elnyomás különböző formái ellen. Egy olyan világért dolgozunk, ahol a sokszínűség érték, az emberek elfogadják magukat és egymást, ahol félelem nélkül, szabadon élhetnek.

Szivárvány Misszió Alapítvány
18174803-1-41
http://budapestpride.hu/tamogass/1-szazalek

 

Kedves barátunk!

Adományozz a Budapest Pride LMBTQ Filmfesztiválnak és legyen tiéd a filmfesztivál plakát egy darabja hűtőmágneses gyufásdoboz formájában. Több info: http://budapestpride.hu/hirek/veled-teljes-a-kep

1000 forintos adomány esetén 1 ajándék hűtőmágnes
2000 forintos adomány esetén 2 doboz hűtőmágnes
4000 forintos adomány esetén 2x2 doboz hűtőmágnes
16000 forintos adomány esetén 4x4 doboz hűtőmágnes
és minden egyéb kombináció :)

A számlálót minden nap frissítjük. Adományoddal a Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál megrendezését támogatod. Veled teljes a kép!

Szivárvány Misszió Alapítvány
OTP Nyrt. 11713005-20375733
Bank neve: OTP Bank Nyrt.
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN: HU31117130052037573300000000

Paypal: paypal@budapestpride.hu

Januárban ismét Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál

Örömmel tudatjuk, hogy a várva várt 20. Budapest Pride LMBTQ Filmfesztiválra 2016 januárjában fog sor kerülni. Ezúttal is számos olyan filmmel várunk Titeket, amelyek csak a fesztivál ideje alatt lesznek láthatók Magyarországon! Mint azt már megszokhattátok, az egész estés mozik mellett alternatív filmvetítésekkel és dokumentumfilmekkel is készülünk!

Ne maradjatok le a fesztivált érintő legfontosabb információkról! Lájkoljátok Facebook-oldalunkat: www.facebook.com/budapestpridefilmfest és kísérjétek figyelemmel folyamatosan frissülő honlapunkat: www.budapestpride.hu

Transznemű Emlékezés Napja

Ne feledjétek, hogy november 20-án, pénteken a Transznemű Emlékezés Napján a transzfóbia áldozataira emlékezünk. Az emléknapot 1998 óta tartják a világ számos országában, Rita Hester, afrikai-amerikai transz nő emlékére, akit ebben az évben gyilkoltak meg. Gyertek el Ti is a TranszPont és a Transitionblog programjára, és gyújtsatok egy gyertyát mindazok emlékére, akik az elmúlt egy évben világszerte transzfób gyilkosság áldozataivá váltak.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/955469001192220/

Ha lemaradtál, akkor gyújts egy gyertyát otthon, és olvasd el a TranszPont blogposztját vagy a Transvanilla cikkét.

Közösségszervező projekt

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány közösségszervező projektet indított, melynek célja, hogy megismerkedjünk a roma, az első/második generációs migráns és a fogyatékossággal élő LMBTQ közösségek tagjaival, helyzetükkel, és közösen kampányokat dolgozzunk ki egy-egy őket érintő ügy mentén. A 2015 szeptemberétől 2016 májusáig tartó projekt az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg.

Honlapunkon bővebb információkat olvashattok a projektről. Kérünk benneteket, hogy osszátok meg felhívásunkat, hogy az minél szélesebb körhöz eljuthasson: https://docs.google.com/a/budapestpride.hu/forms/d/1lH9BHMoDTb6e4pfkkhS_...

Adj egy színesebb világért!

Tegyünk együtt egy olyan világért, ahol az LMBTQ embereket ahol teljes az LMBTQ emberek társadalmi elfogadottsága, ahol a társadalom nem kényszerít a tagjaira normákat és szerepeket azok nemi identitása alapján, senki nem lesz zaklatás és erőszak célpontja, ahol félelem nélkül, szabadon élhetünk!

Eddig 35-en vagytok tagjai a Budapest Pride baráti körnek, nagyon-nagyon köszönjük nektek. Ahhoz, hogy fenntartható legyen a működésünk 80 rendszeres támogatóra van szükségünk! Ne várjatok holnapig, csatlakozzatok Ti is!

További információk: http://budapestpride.hu/adj
Egyszeri adomány: http://budapestpride.hu/tamogass/adomany

Üdvözlettel:

A Budapest Pride szervezőcsapata

Idén októberben is megünnepeljük a Nemzetközi Coming Out Day-t, vagyis az Előbújás Napját (október 11.). Az előbújásra leginkább azért van szükség, mert a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer embereknek is igényük van vagy lehet arra, hogy családtagjaikkal, barátaikkal, illetve a kollégáik körében őszinték lehessenek, ne kelljen titkolózniuk, rejtőzködniük, ne kelljen megjátszaniuk magukat és félrevezetniük azokat, akik fontosak számukra. Az őszinteség hiánya és a kényszerű képmutatás ugyanis nyomasztó hatással lehet az érintettekre, sok energiát felemészthet és ronthatja egészségüket, teljesítőképességüket és munkabírásukat, valamint családi és baráti kapcsolataik megromlásához vezethet.

Az előbújáshoz szükség van arra, hogy az LMBTQ emberek önismerettel, önbizalommal rendelkezzenek és elfogadják magukat. Ehhez kívánatos egy biztonságos környezet, amely az előbújás után elfogadóan, nyitottan és szeretettel fordul ahhoz a személyhez, aki bizalmába avatta. Ezt a két fontos elemet jelenítjük meg twibbon kampányunkkal, ahol már előbújt LMBTQ személyek, ill. támogató szövetségesek adták arcukat az előbújás melletti kiálláshoz.

Valószínűleg Te is ismersz LMBTQ embert, akkor is, ha nem tudsz róla. Rajtad is áll, hogy a világ egy elfogadóbb, barátságosabb hely legyen.

Csatlakozz twibbon kampányunkhoz!

Állj ki az LMBTQ emberek mellett! Mutasd meg magad (#ÉnMárElőbújtam) vagy üzend meg barátaidnak és ismerőseidnek, hogy neked előbújhatnak (#NekemElőbújhatsz)! Oszd meg felhívásunkat, saját történetedet, cseréld le profilképedet a facebookon, vagy üzenj követőidnek 140 karakterben twitteren. Használd az #ÉnMárElőbújtam és a #NekemElőbújhatsz cimkéket.

http://twibbon.com/support/enmarelobujtam
http://twibbon.com/support/nekemelobujhatsz

Gyere el egy kerekasztal-beszélgetésre!

Előbújás az egyetemen - kerekasztal-beszélgetés (Budapest, 2015.10.10. 15:00)
Civilek Éjszakája a Háttér Társasággal - Előbújás Napja (Budapest, 2015.10.10. 18:00)
Coming Out Day - Előbújás Napja (Pécs, 2015.10.11. 18:00)

Oszd meg coming out videóinkat!

Válaszd ki a kedvenced korábbi videóink közül és oszd meg ismerőseiddel, ha úgy érzed, mások pontosan megfogalmazták, amit gondolsz az előbújásról.
Tudj meg többet az előbújásról itt: http://budapestpride.hu/elobujas-napja

Adományozz!

Legyél egyszeri vagy rendszeres adományozója a Budapest Pridenak, hogy együtt egy olyan világot építsünk, ahol a sokszínűség érték és az előbújás már nem nagy ügy. http://budapestpride.hu/tamogass/adomany

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* kötelező mező