Vegyél te is részt a 2020-as Online Pride-on!

Sajnos a vírushelyzet miatt idén nem tudjuk megtartani az eredeti tervek szerint az idei Budapest Pride Felvonulást. De ne csüggedjetek, mert a Budapest Pride Fesztivál változatos eseményeit megtartjuk, illetve te is becsatlakozhattok augusztus 22-én - a Felvonulás eredeti napján - az Online Pride-ba!

Mi az az Online Pride? 

Idén, a helyzetnek megfelelően próbáljuk visszaadni a Budapest Pride Felvonulás adta élményét nektek, online formában. Augusztus 22-én egy több órás élő közvetítéshez csatlakozhattok, melyben többek között beszélgetések, DJ szettek, videóüzenetek és beszédek is el fognak hangzani. A közösségi élmény megőrzése érdekében pedig TE is fogsz tudni beküldeni videót, amit mi lejátszunk az élő közvetítés részeként!

Hogyan tudsz videót beküldeni?

Egészen egyszerű: 

 1. Vegyél fel egy (vagy több) videót fekvő tájolásban legfeljebb 30 másodpercben, amiben az alábbi kérdések egyikére válaszolsz:
  • Mi volt a legjobb, a Budapest Pride Felvonuláshoz kapcsolódó élményed?
   • Meséld el, hogy mikor volt a legjobb vonulni, milyen volt az akkori Pride, mi tette neked igazán különlegessé! Ha tudsz, akár képeket is vágj be a videóba!
  • Mikor érezted magad igazán úgy, hogy visszavetted a jövőd?
   • Mesélj el egy alkalmat, amikor megfordítottad az életedet, amikor konfrontáltál valakit vagy valamit, amikor végre úgy érezted, hogy sikerült visszavenned az jövődet, hogy már igazán a tiednek érezted!
  • Miért érzed fontosnak, hogy bármilyen módon is kiállj az érdekeid mellett és hallasd a hangod?
   • Itt azt várjuk, hogy meséld el, mi mellett állsz ki, mi mellett állnál ki a Felvonuláson, ami miatt utcára mész, amin változtatni szeretnél!
  • Hogyan ünnepelsz idén, hogy nem lesz Budapest Pride Felvonulás? 
   • Küldjetek videókat a saját Pride party-tokról, outfitjeitekről, meséljétek el, hogyan ünneplitek idén a sokszínűséget!!
 2. Küldd el a fesztival2020@budapestpride.hu e-mail címre augusztus 20-ig, “Online Pride Videóbeküldés” tárggyal, és írd bele, hogy melyik kérdésre válaszolsz a videódban!
 3. Augusztus 22-én nézd az élő közvetítést, és figyeld hogy mikor jön a te videód, hogy hogyan tettél hozzá az idei Online Pride-hoz!

Amennyiben több kérdésre is szeretnél válaszolni, nyugodtan küldj több videót is, de figyelj arra, hogy egyik se haladja meg az időkorlátot!

Nem fogadunk be olyan videókat, amelyek tartalma sértő, gyűlölködő vagy gyűlöletkeltő az LMBTQ közösséggel szemben, és nem egyezik a Budapest Pride manifesztójával vagy nem fér bele az időkorlátba!

Nagyon kíváncsiak vagyunk a ti élményeitekre, véleményetekre, és szeretnénk, hogy akkor is részt tudjatok venni a Budapest Pride-on, ha nem tudtok eljönni a Fesztivál programjaira! 

Küldjetek videókat és vegyük vissza a jövőnket együtt!