Vedd vissza a hangod! - podcastot indítottunk

A Budapest Pride új podcastja

Friss és ropogós: elstartolt a Vedd vissza a hangod!, a Budapest Pride kéthetente jelentkező podcastja, melyben közéleti kérdésekről, kultúráról beszélgetünk meghívott vendégeinkkel rendszerkritikusan és természetesen LMBTQ szemüvegen át.

Első adásunkban Oltai Kata és Csalár Bence meglátásaira voltunk kíváncsiak. Igyekeztünk megfejteni velük, hogy mi fán terem a queer öltözködés. Mindenképpen rendszerkritikus? Antidivat? Talán extravagáns és kreatív? Ismérve, hogy színes és merész?

A beszélgetés során szóba került az LMBTQ közösség szubkultúrájára jellemző öltözködés kapcsán az olyan hírességekkel szemben, mint Harry Styles támasztott társadalmi felelősségvállalás igénye, a kockázatvállalás, és igen, még a provokáció kérdése is.

Oltai Kata művészettörténész végzettséggel rendelkezik, dolgozott kurátorként állami intézményben, majd szabadúszóként megalapította a FERi feminista projektgalériát, valamint vintage butikot nyitott a nyolcadik kerületben. Újabban pedig a Teleki Tangó helytörténeti projekt útját egyengeti.

Csalár Bence divatújságíró és divatszakértő, két könyve jelent meg a témában. 2020-ban publikálta A Színfalak mögött - A magyar divat című könyvét. 2022-ben jelentkezett A fenntartható divat kézikönyvével, melyben közéleti hírességekkel készített interjúkat, valamint gyakorlati tippeket osztott meg az ökotudatos öltözködés témájában.

 

A podcast állandó szerkesztő-műsorvezetője Majercsik Jojó, filmesztéta, a Budapest Pride egyik sajtószóvivője, valamint meghívott műsorvezetője Kanicsár Ádám András, LMBTQ újságíró.

 

Legyél kíváncsi, ugorj ki velünk a dobozokból, és kapcsolj ránk!

A podcast meghallgatható a nagyobb podcast platformokon:

Spotify

Apple Podcasts

Google Podcasts

Anchor.fm

 

Budapest Pride podcast
Budapest Pride podcast