Van egy közös a történetünkben - Adj bele!

A Budapest Pride Felvonulás egy olyan alkalom, amikor az LMBTQ közösség és a többségi társadalom közös történetének fontosságára hívjuk fel a figyelmet. Most a te segítségedre van szükség, hogy tudjunk járművet indítani, kivetítőt állítani és biztosítani a menetet! Így nyerhetnek értelmet az erőfeszítéseink, az egész éves előkészület és 300 önkéntes munkája. Közös történetünket csak így ismerhetik meg minél többen.

Támogasd a felvonulást!

Ma Magyarországon a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek nem élhetnek szabadon. Sokak mindennapjai rejtőzködve, gyakran félelemben telnek, és nem dönthetnek szabadon az életüket érintő fontos kérdésekről. Mutassuk meg, hogy mi egy olyan világról álmodunk, ahol a biztonság és a szabadság nem zárja ki egymást, mert eljött az ideje a közös történetünk ünneplésének, a nyílt odafigyelésnek, sokszínűségnek. Állj ki velünk július 6-án a Budapest Pride Felvonuláson egy igazságosabb világért! Segíts adományoddal, hogy szavunk elérjen a döntéshozókhoz is.

A Budapest Pride Felvonulással 24 éve küzdünk a hátrányos megkülönböztetés különböző formái ellen, láthatóságot adva a minket érintő problémák súlyának és hidat képezve a többségi társadalom és az LMBTQ emberek között.

Az elmúlt öt év sikerei számokban:

 • felvonulók száma 4000-ről 20000-re,
 • kamionok száma 3-ról 5-re,
 • fesztivál összes önkénteseinek száma 50-ről 300-ra nőtt.

Államoktól és pártoktól függetlenül működünk, ugyanakkor a független pályázati lehetőségek csökkennek, és a politika kifejezetten ellenséges a hozzánk hasonló civil szervezetekkel. Fontos, hogy tovább növekedjünk, és olyan erőt képviselhessünk, amivel számolni kell.

Van, amikor a mi lelkesedésünk és fesztivál idején csatlakozó 300 önkéntes munkája sem elég. Pénzbeli támogatásra is szükségünk van, hiszen a járművek, a hangosítás és a biztosítási felszerelések nem ismerik az önkéntesség fogalmát. Csak a szükséges 2 200 000 forinttal nyerhetnek értelmet az erőfeszítéseink, a 300 önkéntes munkája, a több hónapnyi előkészület.

Anyagi hozzájárulásoddal biztosíthatod, hogy a közösen felépített aktív jelenlétünk, eddigi munkánk és sikereink ne kerüljenek veszélybe. Együtt valódi nyomásgyakorló eszközzé tehetjük a felvonulást.

Amennyiben hozzájárulsz, nevedet ezen az oldalon és Facebook oldalunkon feltüntetjük. A tárgyi elismerések átvételére a Budapest Pride Fesztiválon lesz alkalmad. Az átvétel lehetőségeiről e-mailben értesítünk.

Az alábbi költségek biztosítására van szükségünk:

 • Jármű (400 000 Ft) - hogy tovább haladjunk az egyenlőség felé
 • Hangosítás (900 000 Ft) - hogy messzire hallatszódjon a hangunk
 • Menetkísérők felszerelései (400 000 Ft) - hogy a biztonság és a szabadság ne zárja ki egymást
 • Flashmob és civilfalu költségei (500 000 Ft) - hogy minél többünk történetét megismerhessük

Adományodat az alábbi ajándékokkal köszönjük meg:

 • 2.000 Ft: emailben köszönjük meg

TÁMOGATOM

 • 5.000 Ft: karkötő

TÁMOGATOM

 • 10.000 Ft: karkötő és kitűző

TÁMOGATOM

 • 20.000 Ft: karkötő, kitűző és póló

TÁMOGATOM

 • 50.000 Ft: karkötő, kitűző, póló és vászontáska

TÁMOGATOM

Köszönjük adományodat!