Újra Budapest Pride Szolidaritási Alap

November 27-én az Adakozó Kedd alkalmából ismét elindítjuk a Budapest Pride Szolidaritási Alapot. A kezdeményezés célja, hogy kifejezetten a fővároson kívül működő LMBTQ szervezeteknek segítsünk forrást teremteni.

A fő cél, hogy ne csak Budapesten legyen lehetőség átélni a Pride hangulatot, s hogy az erre nyitott szervezetek helyben valósítsanak meg saját eseményeket: beszélgetéseket, kiállításokat, filmvetítéseket, színházi előadásokat, és akár felvonulást is. 

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén 600.000 forint összegyűjtésére vállalkozunk, hogy ezzel tudjuk segíteni a szervezetek munkáját. Az adjukössze felületén november 27 és december 17 között fogjuk fogadni adományaitokat. A befolyó adományokat A Budapest Pride Szolidaritási Alap pályázati úton fogja az arra jelentkező LMBTQ szervezetek számára továbbítani. A pályázati anyagokat és a támogatott szervezetek projektjeit közzétesszük felületeinken. Célunk, hogy ezzel a kezdeményezéssel kézzelfogható segítséget nyújtsunk azoknak, akik Budapesten kívüli városukban szeretnék megerősíteni az LMBTQ mozgalmat. Ha a gyűjtés sikeres lesz, jövőre is megismételjük, hogy ezzel hagyományt teremtsünk és megerősítsük az LMBTQ szervezetek közötti összefogást. 

Beszámoló tavalyról: https://budapestpride.hu/hirek/videki-programok-a-pride-honap-alatt

Kattints ide és adj a szolidaritásra!