Új időpontban a 25. Budapest Pride Fesztivál

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt június helyett nyár végére csúsztatjuk a Fesztivált és a Felvonulást; egy hónap helyett 10 napos lesz a fesztivál: 2020. augusztus 14, pénteken a Megnyitó, 2020. augusztus 22-én, szombaton pedig a Felvonulás és a Rainbow Party. A zárónap, mint mindig, most is vasárnapra, augusztus 23-ára esik majd.

Nem telhet el év Pride nélkül! A 2020-as év csak akkor lesz Pride-mentes, ha a járványügyi vészhelyzet december végéig fennáll. Az idén 25. alkalommal megrendezett Fesztivál ebben az évben lett volna 3. alkalommal egy teljes hónap.

Az új időpontot a mostani legjobb tudásunknak megfelelően tűztük ki; amikor Európában megjelent a vírus, egyeztettünk 70 ország Pride szervezőjével, és részt vettünk online konferenciahívásokon is. A járványügyi helyzetnek megfelelően készítünk újabb forgatókönyveket, meghatározunk stratégiai pontokat, amiknél ismét felülvizsgáljuk az új dátumot, és a változásokhoz, illetve az adott helyzethez igazodva előfordulhat, hogy még későbbre fogjuk halasztani a Fesztivált és a Felvonulást. Olyan nincs, hogy 2020-ban ne legyen Pride; így arra készülünk, hogy akkor is megtartjuk, ha idén már csak kabátban tudunk felvonulni.

Úgy gondoljuk, hogy a növekedésnél sokkal fontosabb a fenntarthatóság, így bár a megszokottnál rövidebb lesz a fesztivál, fontos számunkra, hogy a szervezőink, önkénteseink, és programszervezőink biztonságban tudhassák magukat, és olyan vállalásokat tegyünk, amiket teljesíteni is tudunk.

Az idei Fesztivál szlogenjét - a “Vedd vissza a jövőd!” - az egyénekben jelen lévő szorongás és az egyre növekvő társadalmi egyenlőtlenségről szól, mely éppúgy utal a demokráciába vetett hit válságára, a lakhatási válságra, mint az ökológiai válságra. A jelenlegi helyzetben is krízisen megyün keresztül, amely könnyen cselekvésképtelenséghez és pánikhoz vezet. Hiszünk abban, hogy az erre adott legjobb válasz a közösségi cselekvés, és erre buzdít a szlogenünk is. Most különösen fontos, hogy kapcsolódjunk egymáshoz, hogy erősítsük egymást és odafigyeljünk egymásra.

Ha korábban nem is, találkozzunk augusztus végén a Fesztiválon és a Felvonuláson!

Ha megtehetitek, vonuljatok önkéntes karanténba, vigyázzatok magatokra és egymásra!

Kövessetek minket, hogy továbbra is kapcsolatban maradjunk!

Lépjetek be a Budapest Pride Közösség nevű Facebook csoportunkba, amit azért hoztunk létre, hogy év közben is benne maradjuk a Fesztivál és Felvonulás hangulatában és átélhessük együtt azt a közösségi élményt, ami a Prideok velejárója. Beszéljük meg együtt a híreket, a minket, LMBTQ embereket is érintő eseményeket!

Jelentkezem a csoportba!

Jelezzetek vissza a Felvonulás Faceboook eseményéhez, hogy első kézből értesüljetek a legfrissebb információkról!

Csatlakozom az eseményhez!

Ne hagyd, hogy a közösségi média algoritmusai elválasszanak minket egymástól: iratkozz fel a hírlevelünkre!

Feliratkozom a hírlevélre!