Tüntess velünk az oroszos propagandatörvény ellen!

orosz propagandatörvény, budapest pride, lmbtq, tüntetés, parlament, kossuth tér

Propagandatörvény helyett elfogadást! címmel szervezünk tüntetést hét civil szervezettel koalícióban. Partnereink az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség, a Szivárványcsaládokért Alapítvány és a TASZ.

Találkozzunk hétfő este hatkor a Kossuth téren, jelezz vissza az eseményre:

Becsekkolok az eseményre!

Azért szervezünk tüntetést hétfő este 6 órától a Parlament elé az Andrássy Gyula szoborhoz, hogy tiltakozzunk az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen. Kormánypárti képviselők olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak.

Hétfő este az ellen is tiltakozunk, hogy a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival.

Ha nem teszünk valamit, diákok, szülők és fiatalok eshetnek áldozatul a kormány kegyetlen politikai játékának.
Gyere el hétfőn este, és álljunk ki közösen egy olyan Magyarországért, ahol szeretni emberi jog, és ahol nem a gyűlölet és a kirekesztés, hanem az elfogadás tartja össze a közösségünket.
Nincs sok időnk, ezért sokat segíthetsz nekünk azzal, ha meghívod az ismerőseid!
Számítunk rád!

Tervezett program:
18:00-18:30: gyülekező a Kossuth téren
18:30-19:30: beszédek
19:30-tól: a résztvevők akciója a törvényjavaslat ellen
20:00-20:30: a tüntetés befejezése


A tüntetés során természetesen igyekszünk biztonságos körülményeket garantálni, de arra kérünk, tarts megfelelő távolságot másoktól, és arra biztatunk, hogy viselj maszkot is. Köszönjük.

Ha még nem írtad alá a törvényjavaslat ellen tiltakozó petíciónkat, gyorsan tedd meg az alábbi linken:

Aláírom a petíciót!

orosz propagandatörvény, budapest pride, lmbtq, tüntetés, parlament, kossuth tér