Transznemű Láthatóság Napja 2019

“Mert ez az én életem.”

Március 31 a Transznemű Láthatóság Napja. Ez a nemzetközi kezdeményezés azért született, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy léteznek transznemű emberek. Van aki a fővárosban él. Van aki faluban. Van aki egyetemi hallgató. Van aki autószerelő. Van akinek macskája van. Van akinek kutyája. És van aki allergiás az állatszőrre.

A transznemű emberek is csak emberek, akiben az a közös, hogy transzneműségük miatt rengeteg közös nehézségen kellett átjutniuk.

Statisztikai tény, hogy a transz fiatalok körében messze magasabb a szorongás, depresszió, szuicid gondolatok előfordulása, mint a ciszneműek körében. Még az LMB közösségben is gyakran előfordul transzfóbia, így az előbújás különösen nehéz tud lenni transzneműként.

Tegyünk azért, hogy a világ egy kicsit jobb hely legyen, és ne kelljen embereknek félniük, csak azért, mert önazonosan szeretnének élni!

Egyszer majd eljön majd a nap, mikor én is az lehetek, aki vagyok. Szeretnék hinni egy olyan világban, ahol ez nem másság lesz, csak önmegvalósítás.

Félek itthon önmagam lenni, félek hogy akkor nehezebb lenne a munkakeresés, félek a társadalomtól, stb. de külföldön nem lehetnék otthon, hiába lennék önmagam. Remélem a változás a küszöbön áll, én itthon szeretnék önmagam lenni!

Én nem ítélem el a transzfób embereket. A transzfóbiát ítélem el, ami általában abból fakad, hogy az emberek nem ismernek minket eléggé. Remélem egy nap az illetők is rájönnek, hogy pont olyanok vagyunk mint bárki más. Élünk, és boldogok akarunk lenni.

Mi is emberek vagyunk vannak èzèseink vágyaink álmaink mèg ha transzneműek is vagyunk.

Azt szeretném, hogy a kereszténység elfogadja a transzszexualitást.

Nem ismernek el kiskorúként transzneműnek…

Minden erőmmel küzdöttem ellene, hogy megfeleljek a társadalomnak. Végül feladtam, és azóta végre szabad ember lehetek.

Már lassan három éve élek Pesten, és teljesen elvegyültem, nem is kérdezik már meg tőlem, hogy transz vagyok-e, mert az nem is számít. Ami számít az az, hogy mi van belül és mit mutatunk abból a külvilág felé.

Üzenet Neked

Itt pedig van pár üzenet, amit a térképen szereplő emberek küldenek Nektek, még előbújás előtt álló transzoknak, hogy tudjátok, nem vagytok egyedül:

Ne félj, nincs mitől. Csodás vagy, és különleges. Ne félj segítséget kérni, önmagad lenni. Együtt erősek vagyunk. Ne foglalkozz azzal, hogy mit gondol a szomszéd, a falu, a tanárok. Nem ők fogják az életedet élni. Te erősebb vagy náluk. Vedd a kezedbe a sorsodat és szárnyalj!
"Egy oldal a Bibliából nem ér meg egy életet."

Azt szeretném,hogy minden transznemű bátran vállalja magát,mert az élet túl rövid ahhoz,hogy ne önmagunk szerint éljünk.

Az első lépés, szeresd magad!

Ha nincs lehetőséged, legyen türelmed!

Merd felvállalni! Ha szükséged van valakire, akkor keress egy hasonlót közülünk! :) <3

You'll never know if you don't try!

Merj önmagad lenni!

"Jó végre hazugságok nélkül élni..."

Sose add fel, és légy az, aki szeretnél lenni!

Bárhol is élsz, mindig add önmagad, légy bátor!

Egyetlen szabadság ha önmagad vagy!

Sok erőt kitartást bátorságot boldogságot mindenkinek <3

Sose leszel igazán boldog ha nem mutatod meg ki is vagy valójában!

Mindig légy Önmagad hisz a Transz Nők is Nők!

You're not alone. <3

Legyetek erősek!!

Stay strong!

Ne félj. Élj! :)

Kitartást!

“I'm only human after all
Don't put your blame on me”

Ha kérdésed van, nem tudod merre indulj vagy több információt szeretnél a témában, itt olvasgathatsz tovább:
http://transvanilla.hu/informaciok
http://transvanilla.hu/tampont
http://prizma.lgbt
https://szabadnem.blog.hu/2019/01/26/ha_nem_akarod_hogy_transznemu_gyere...