Transznemű Emlékezés Napja

Idén is várunk mindenkit november 20-án, vasárnap az Auróra udvarába, ahol a Transznemű Emlékezés Napján (Transgender Day of Remembrance – TDOR) közösen emlékezünk meg a gyilkosság áldozatává vált transznemű emberekről. Csak tavaly óta 295 transzfób gyilkosságról tudunk, azonban az esetek többsége még így is láthatatlan marad.

A Transznemű Emlékezés Napját 1998 óta tartják a világ számos országában Rita Hester, egy afro-amerikai transz nő emlékére, aki ebben az évben lett transzfób gyilkosság áldozata. A gyász és az emlékezés mellett az esemény fontos céljává vált a transznemű emberek ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekményekre való figyelemfelhívás. Ezek a bűncselekmények kiemelkedő számban érik az etnikai kisebbséghez tartozó transz nőket, mivel az ilyen gyűlölet-bűncselekményeket sokszor egyszerre motiválhatja a transzfóbia, a rasszizmus, homofóbia, valamint a nőgyűlölet.

Este fél 8-kor az Auróra udvarán idén ismét közösen emlékezünk meg azokról a transznemű emberekről, akiket az elmúlt12 hónapban gyilkoltak meg.

Aki tud, hozzon magával egy mécsest vagy gyertyát!

Időpont: 2016. november 20. 19:30
Helszín: Auróra (VIII. kerület, Auróra utca 11.)
https://hu-hu.facebook.com/events/158608921275693/