Ti küldtétek: pozitív üzeneteitek a Felvonulásról

Budapest Pride Felvonulás 2018

Nem könnyű ma Magyarországon LMBTQ embernek lenni. Egyénenként, és csapatként is érezzük, hogy ilyenkor még jobban kapaszkodunk a közös élményekbe, a pozitív eseményekbe, az inspiráló benyomásokba. A 2018-as Budapest Pride Fesztivál azonban ennél sokkal többet jelentett. Nagy álmunk valósult meg azzal, hogy 10 naposról 1 hónaposra bővült a Fesztivál, és elhagyva a Budapest táblát 5 vidéki városban összesen 16 közösségi programot szerveztek helyi LMBTQ aktivisták a Fesztiválra. Mindehhez pályázati forrásból szakmai segítséget, az általatok a Budapest Pride Szolidaritási Alapa befizetett támogatásokból pedig anyagi segítséget tudtunk nyújtani. A Felvonulás újabb eredménye, hogy nem a békés felvonulókat, hanem az erőszakos ellentüntetőket kordonozta le a rendőrség, és további előrelépésnek tekintjük, hogy számos helyen lehetőséget tudtunk biztosítani a menetbe való ki- és becsatlakozáshoz. Készítettünk egy válogatást a Fesztivál után hozzánk beérkezett pozitív visszajelzésekből, hogy együtt tudjunk örülni a közös sikerünknek. Külön köszönjük az első Pride-ozók üzeneteit!

 

Óriási köszönettel,
A Budapest Pride csapata

 

Emese:
Kedves Pride Csapat!
Nagyon szépen köszönöm nektek a tegnap délutánt! Életem első Prideja volt, és életem egyik legszebb napja. Akárhova néztem, minden ember visszamosolygott rám, csodás embereket ismerhettem meg, és a rendezvényen végig libabőrös voltam a sok pozitív energiátol es szeretettől, amit éreztem. Mosolygott a szívem!
Tökéletes munkát végeztetek, minden évben várni fogom ezt az eseményt!

 

Dávid: Köszönöm, hogy részt vehettem, ez volt az első Pride-om :)

 

Stehpan: Hello, thank you very much for the opportunity to march with you. It was impressive and interesting :)
greetings from Berlin, Stephan

 

István: Köszönök Nektek mindent! Igazán fantasztikusak vagytok! :)
 

Ramóna:
Sziasztok!
Ezernyi mondat lenne, amivel szeretném nektek megköszönni a tegnapot.
Irgalmatlan mennyiségű hála van bennem, hogy egy ilyen színvonalas, példaértékű szervezést hozzatok össze. Hiába voltam több szórakozóhelyen, egyiken sem éreztem magam olyan jól mint a tegnapi felvonuláson. Első Pride-om volt, és azzal az örömmel, amivel végigsétálhattam ezekkel a csodálatos emberekkel; felejtehetetlen és felbecsülendő.
Millió köszönet nektek hogy büszkén vállalhatom magam!!!:)
Egy büszke szegedi első Prideozó

 

Tamás: Jó bulit csináltatok nagyon, most voltam először!

 

Gizem: Hello, it was a wonderful organisation, full of joy! MTV djs were really wonderful, I would like to listen them again. Thank you!
 

Mercedes: Köszönjük ezt a tegnapit, hatalmas élmény volt, felejthetetlen, az első, és vélhetőleg nem az utolsó Pride felvonulásom :)

 

Bujar: Just wanted to say a huge Thank You to everyone involved in organizing today's parade! This was without a doubt one of the best days I have had in a while. Thank you also to all the volunteers for doing such an amazing job so bravely. Lots of love to all of you!

 

Nóri: Jó látni végre jókedvű embereket! :)

 

Tamara: Fantasztikus érzés volt részt venni a felvonuláson :D. A szervezés szuper volt.

 

Mari: Kiváló beszédet mondtál Csikós Ádám, köszönöm!

 

Soto: All the way from New Orleans, La USA. So glad to take part in your festivities!

 

Attila: Szervezés 100% Köszönjük!

 

Krisztina: Fantasztikus volt, köszi <3

 

Zsoltika: (A Rythm of Resistance akciójára reagálva, akik hatékonyan és erőszakmentesen állították meg az ellentntetőket)
Pride is proud of you! Imádlak titekek , szépen reagáltatok, az ellentüntetőkell szemben! A rendőrség is dicséretes munkát végzett! Jövőre is megyek, köszönöm ezt a szép élményt Budapest Pride!

 

Budapest Pride Felvonulás 2018