Tanulj meg filmet feliratozni, gyere el a workshopunkra! 2014.12.17.

Hamarosan jön a Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivál (2015 január). Mint minden évben, idén is nagy szükségünk van vállalkozó kedvű film feliratozókra, akik a már elkészített fordításokat időzítik, igazítják, tördelik, hogy a fesztiválon élvezhető és olvasható legyen a fordítók munkája! Várunk december 17-én a workshopra, ahol mindezt megtanulhatod!

Mi arra vállalkozunk, hogy a jövendő munkádért cserébe megmutatjuk ennek csínját-bínját, programokat és használatukat. Remek lehetőség, hogy egy igazán használható és izgalmas tudást szerezz tőlünk, és segíts nekünk és a többi LMBTQ filmfesztiválnak, akik mindig feliratozók szűkében vannak.

Ez a munka több szintről kezdődhet, vagy már egy kész időzített feliratot (.srt) kapsz, ami “nagyjából” időzítve van, és ezt ellenőrizni, igazítani kell, több sorba törni, esetleg szétválasztani két feliratra, leellenőrizni, hogy nem ütközik-e. Vagy egy teljesen időzítetlen feliratot kapsz (.doc) a kezedbe, amit megfelelő sorhosszúságúra kell alakítanod, majd a filmben elfoglalt helyére kell igazítanod az elhangzó szövegeket.

Ha van kedved, gyere most december 17-én 18:00-20:00 között! A létszám korlátozott (10 fő), így minél előbb írsz e-mail-t, annál biztosabb a helyed a workshopon. A workshop megkezdése előtt december 10-ig mindenki kap kisebb, fél órás feladatot is, melyet december 15-ig kell megküldeni. Jelentkezz az onkentes@budapestpride.hu címen “feliratozás workshop” tárggyal, és péntekig átküldjük neked a pontos helyszínt, időpontot, és a linket, ahonnan a hétvégén használandó programokat le tudod tölteni. No meg persze kérdezz nyugodtan minket bármiről!

Amit mindenképp hozz magaddal:

  • laptopod, töltőd
  • fül hallgató
  • egy 2 gigás pendrive (ha nincs, az se baj, csak praktikus lehet)
  • a letöltött programok a gépeden (lehetőleg telepítve)
  • egy füzet vagy papír, amire tudsz jegyzetelni
  • jókedv és lelkesedés

Ha már gyakorlott vagy:

Ha már feliratoztál nekünk vagy másnak, és van kedved idén segíteni, akkor írj az onkentes@budapestpride.hu címre „filmfeliratozás” jeligével, és megbeszéljük a részleteket!

 

Tanulj meg filmet feliratozni, gyere el a workshopunkra! 2014.12.17.
Tanulj meg filmet feliratozni, gyere el a workshopunkra! 2014.12.17.