Tanulj meg filmet feliratozni, gyere el a workshopunkra!

Idén is várjuk vállalkozó kedvű önkénteseinket a filmfesztivál filmjeinek feliratozásához, akik a már elkészített fordításokat időzítik, igazítják, tördelik. Ha van kedved becsatlakozni ebbe a munkafolyamatba, és szívesen megismerkednél ennek mikéntjével, gyere el a workshopra, ahol mindezt megtanulhatod.

Mi arra vállalkozunk, hogy a jövendő munkádért cserébe megmutatjuk ennek csínját-bínját, programokat és használatukat. Remek lehetőség, hogy egy igazán használható és izgalmas tudást szerezz tőlünk, valamint, hogy segíts nekünk és a többi LMBTQ filmfesztiválnak, akik mindig feliratozók szűkében vannak.

Ez a munka több szintről kezdődhet:

  • már egy kész időzített feliratot (.srt) kapsz, ami “nagyjából” időzítve van, és ezt ellenőrizni, igazítani kell, több sorba törni, esetleg szétválasztani két feliratra, leellenőrizni, hogy nem ütközik-e
  • egy teljesen időzítetlen feliratot kapsz (.doc) a kezedbe, amit megfelelő sorhosszúságúra kell alakítanod, majd a filmben elfoglalt helyére kell igazítanod az elhangzó szövegeket.

Ha tehát kellőképpen felkeltettük érdeklődésedet, várunk december 12-én 16:00-18:00 között. Jelentkezni az onkentes@budapestpride.hu címen tudsz “Feliratozás workshop” tárggyal, és csütörtökig átküldjük neked a pontos információkat, valamint a linket, ahonnan a majd használandó programokat le tudod tölteni. A workshop megkezdése előtti napokban minden jelentkező kap egy kisebb, fél órás feladatot, melyet december 10-ig kell visszaküldeni. Mivel a létszám korlátozott (10 fő), így minél előbb írsz e-mail-t, annál biztosabb a helyed a workshopon.

Bármilyen kérdésed van, keress minket nyugodtan!

 

AMIT MINDENKÉPP HOZZ MAGADDAL:

  • laptopod, töltőd
  • fül hallgató
  • egy 2 gigás pendrive (ha nincs, az se baj, csak praktikus lehet)
  • a letöltött programok a gépeden (lehetőleg telepítve)
  • egy füzet vagy papír, amire tudsz jegyzetelni
  • jókedv és lelkesedés

 

HA MÁR GYAKORLOTT VAGY:

Ha már feliratoztál nekünk vagy másnak, és van kedved idén segíteni, akkor írj az onkentes@budapestpride.hu címre „filmfeliratozás” jeligével, és megbeszéljük a részleteket!z