Szervezz programot a 2020-as Budapest Pride Fesztiválra

budapest-pride-2020-kozossegi-fesztival-programbekuldes

Küldd be programodat a Budapest Pride LMBTQ Fesztiválra, mely ismét egy teljes hónapig, 2020. 06. 05-től 2020. 07. 05.-ig tart Budapesten, és az ország számos pontján egyaránt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan biztosak vagyunk abban, hogy idén is egy sokszínű és összekovácsoló Fesztivált fogunk tudni létrehozni, az eddiginél is több, még ambiciózusabb programmal. Célunk továbbra is az, hogy erősítsük és löketet adjunk a Fesztivál alulról szerveződő, közösségépítő, és közösségformáló erejének.

Az idei fesztivál kommunikációját zöldebbnek és hatékonyabbnak tervezzük: az eddigi nyomtatott programfüzetet egy sokkal intenzívebb és kidolgozottabb online kommunikáció fogja felváltani. Ezzel egyrészt igyekszünk óvni a környezetünket is, valamint sokkal szélesebb réteghez tudjuk eljuttatni a programok hírét, mert mindig az adott program célcsoportjához hirdetjük az eseményt az online kommunikációnk során.

A programok biztosítására idén (a tavalyi atrocitások miatt) külön projektcsoportot állítottunk fel, illetve egy dedikált jogászcsapat is kíséri a munkánkat. A célunk az, hogy egyetlen programot se tudjanak megzavarni, és újra szabadon és biztonságosan valósuljon meg a Budapest Pride Fesztivál. 

Ahhoz, hogy programot szervezz, nem kell bejegyzett szervezetnek lenned! Lehetsz programszervező informális csoportként, baráti társaságként, vagy magánszemélyként is.

Várjuk programjaitokat a Fesztivál programjába (az ország minden pontjáról!) ezen a linken keresztül:

Beküldöm a programomat!

Beküldési határidő: 2020. 02. 23.

2020. 02. 23.-ig csak a programod pontos célját, címét, jellegét és az elérhetőségeidet kell beküldened.

A beküldés után folyamatosan, de legkésőbb a határidő lejárta után egy héten belül visszajelzünk, hogy bekerült-e a programod az idei Budapest Pride LMBTQ Fesztiválra. Ezt követően további információkat (helyszín, időpont, végleges programleírás képpel) kérjük majd be egy következő körben.

A Fesztivál programjai közé különösen várjuk:

  • az innovatív ötleteket, a kreatív megoldásokat;
  • azokat a programokat, amelyek nem vettek részt az előző évek Fesztiváljain, és azokat a szervezeteket és szervezőket, akik új résztvevői a Fesztiválnak;
  • azokat a szervezeteket, akik nonprofit alapon működnek, és/vagy a tevékenységi körük szorosan kapcsolódik az LMBTQ közösséghez;
  • azokat a programokat, amelyek többszörösen hátrányos helyzetű (pl. roma, fogyatékossággal élő, menekült, hajléktalan, stb.) LMBTQ embereket érintő kérdésekkel foglalkoznak, nekik szólnak;
  • azokat a programokat, amelyeket nem budapesti szervezetek küldenek be;
  • azokat a programokat, amelyek mind nyelvileg, mind fizikailag akadálymentesek;
  • azokat a programokat, amelyek az idei Fesztivál szlogenéhez kapcsolódnak.

Elutasításban részesülnek azok a programok, amelyek összeegyeztethetetlenek a Budapest Pride manifesztójával (https://issuu.com/budapestpride/docs/manifeszto), illetve amelyek a határidő lejárta után érkeznek be. 

Ha bizonytalannak érzed magad programszervezéssel kapcsolatban, olvasd el kiadványunkat, melyből rengeteg praktikus tudásra tehetsz szert: https://budapestpride.hu/szervezeti-kisokos

Legyél képben a fontos infókkal, és kérj segítséget, tanácsot a többi programszervezőtől! Lépj be a ‘Programot szervezek a Budapest Pride-ra 2020’ Facebook csoportba, bartelezz projektort és bográcsot, kérj tippeket, és társulj össze másokkal!

Ha a kérdésedre a Facebook csoportban nem találtál megoldást, keress minket a fesztival2020@budapestpride.hu címen “Programbeküldés Nyári Fesztivál 2020 - <szervezeted neve>” tárgyú e-mail-ben!

Beküldöm a programomat!

budapest-pride-2020-kozossegi-fesztival-programbekuldes