Szervezz programot a 2019-es Budapest Pride Fesztiválra

budapest-pride-fesztival-2019-programbekuldes-kozossegi-fesztival

Küldd be programodat a Budapest Pride LMBTQ Fesztiválra, mely idén is egy teljes hónapig, 2019. június 7-től július 7-ig tart Budapesten és vidéki városokban egyaránt.

Hiszünk abban, hogy idén is egy fantasztikus, összefogásra és aktív részvételre épülő Fesztivált fogunk megszervezni veletek együtt, még több eseménnyel és színvonalas programmal. Célunk továbbra is az, hogy erősítsük és löketet adjunk a Fesztivál alulról szerveződő, közösségépítő, és közösségformáló erejének.

Nem kell bejegyzett szervezetnek lenned! Lehetsz programszervező informális csoportként, baráti társaságként, vagy magánszemélyként is.

Várjuk programjaitokat a Fesztivál programjába (vidékről is!) ezen a linken keresztül: Jelentkezz itt!

Figyelem! Kitoltuk a beküldési határidőt: 2019. február 24., vasárnap éjfél !
2019. február 24. éjfélig csak a programod pontos célját, címét, jellegét és az elérhetőségeidet kell beküldened.

A beküldés után folyamatosan, de legkésőbb a határidő lejárta után egy héten belül visszajelzünk, hogy bekerült-e a programod az idei Budapest Pride LMBTQ Fesztiválra. Ezt követően további információkat (helyszín, időpont, végleges programleírás képpel) kérjük majd be 2019. március 24-ig.

Az elbírálás során előnyben részesítjük 

  • az innovatív ötleteket, a kreatív megoldásokat;
  • azokat a programokat, amelyek nem vettek részt az előző évek Fesztiváljain, és azokat a szervezeteket és szervezőket, akik új résztvevői a Fesztiválnak;
  • azokat a szervezeteket, akik nonprofit alapon működnek, és/vagy a tevékenységi körük szorosan kapcsolódik az LMBTQ közösséghez;
  • azokat a programokat, amelyek többszörösen hátrányos helyzetű (pl. roma, fogyatékossággal élő, menekült, hajléktalan, stb.) LMBTQ embereket érintő kérdésekkel foglalkoznak, nekik szólnak;
  • azokat a programokat, amelyeket nem budapesti szervezetek küldenek be;
  • azokat a programokat, amelyek mind nyelvileg, mind fizikailag akadálymentesek. 

Elutasításban részesülnek azok a programok, amelyek összeegyeztethetetlenek a Szivárvány Misszió Alapítvány manifesztójával , illetve amelyek a határidő lejárta után érkeznek be.

A szervezőnek gondoskodnia kell:

- a program helyszínéről, a technikai igények kommunikálásáról a helyszín felé, a technikai igények kielégítéséről
legalább egy szervező jelenlétéről a helyszínen
- a rendezvény promótálásáról a szervező saját felületein

Amiről a Budapest Pride gondoskodik:

- a program megjelenése többezer példányszámban, ingyenes terjesztésű programfüzetünkben
- a program hirdetése a Budapest Pride felületein (honlap, facebook)
- egyeztetés után a program bizonyos költségeinek (utazás, terembérlet) teljes vagy részleges fedezése. A Budapest Pride anyagi ellenszolgáltatást a programszervezőknek nem nyújt,  eszközköltségeket, előadói tiszteletdíjakat nem fedez.
 

Ha bizonytalannak érzed magad programszervezéssel kapcsolatban, olvasd el kiadványunkat, melyből rengeteg praktikus tudásra tehetsz szert: Szervezeti Kisokos

Legyél képben a fontos infókkal, és kérj segítséget, tanácsot a többi programszervezőtől! Lépj be a Programot szervezek a Budapest Pride-ra 2019 Facebook csoportba, bartelezz projektort és bográcsot, kérj tippeket, és társulj össze másokkal! 

Ha a kérdésedre a Facebook csoportban nem találtál megoldást, keress minket a rendezveny@budapestpride.hu címen “Programbeküldés Nyári Fesztivál 2019 - <szervezeted neve>” tárgyú e-mail-ben!

budapest-pride-fesztival-2019-programbekuldes-kozossegi-fesztival