Szavazásra buzdítunk a Legyél te a +1 kampánnyal

legyél te a +1, legyél te a plusz egy, budapest pride, ahang, választási kampány, fiatalokat szavazásra buzdító kampány, választások 2022

Szavazásra buzdító kampányt indítunk!


A Budapest Pride és az aHang közös kampányt indít Legyél te a +1! néven, mellyel a fiatal szavazókat ösztönzünk a választáson való részvételre. A kampány célja, hogy rávilágítson döntéseink fontosságára, melyek jelenünket és jövőnket is meghatározzák.


A fiatal, 18 és 30 közötti választók egynegyede nem jár szavazni, pedig ez a generáció a leginkább támogató az LMBTQ közösséggel szemben. Ezért fontos nekünk, hogy az idei országgyűlési választásokon minél több fiatal menjen el szavazni “ - mondta Radványi Viktória, a Budapest Pride elnökségi tagja.


A Legyél te a +1! kampány átmenet a virtuális tér és a valóság között: a kampány weboldalán a csatlakozók kihívásokat fogadhatnak el, teljesítésükkel pedig értékes ajándékokra beváltható pontokat szereznek. A kihívások  egyfajta demokrácia-szimulációként működnek: a Legyél te a +1! felhívja a figyelmet arra, hogy a döntéseink nemcsak a saját, de mások életére is hatással vannak - ami azt is jelenti, hogy már egészen kis cselekedetekkel (minthogy felszedjük a szemetet a közeli parkban, vagy posztolunk a kedvenc roma művészünkről) hatással lehetünk a körülöttünk lévő világra. A kihívások bizonyítják, hogy senki sem erőtlen és senki sincs egyedül: mindannyian képesek vagyunk rendelkezni az életünk és a jövőnk felett, és pont ezért súlya is van a döntéseinknek. 


A kihívások olyan társadalmi kérdések köré rendeződnek, mint a környezetvédelem, a kultúra, az egészség, a roma és az LMBTQ jogok. A szemétszedéstől elkezdve a meditáción keresztül egy videoklip elkészítéséig számtalan feladat választható. Minél több kihívást teljesít egy felhasználó, annál több pontot gyűjt, amiket beválthat a honlapon szereplő ajándékokra.


Bár a 18-30 közötti fiatalok szavazási hajlandósága alacsony, tévedés azt hinni, hogy tájékozatlanok. Igenis érdeklődnek a közügyek iránt, képben vannak, és sok társadalmi jelenséggel szemben elfogadóbbak és tájékozottabbak is“ - tette hozzá Tóth Enikő, az aHang kampányosa.


A kiemelt témákhoz nagykövetek is csatlakoztak, Hegedűs Emmett az LMBTQ jogok nagykövete, Oláh Norbert a kultúra nagykövete, Boda-Novy Emília roma nagykövet, Takács Dalma képviseli az egészséget és Antal Éva a környezetvédelmet. A nagyköveteket egy videósorozatban mutatjuk be, ezzel inspirálva a nézőket a társadalmi aktivitásra és felelősségvállalásra.


Rövid reklámfilmünk a Legyél te a +1 kampányról:


A nagykövetekről készült portrévideók megtalálhatóak a Legyél te a +1! Youtube csatornáján.

Kövesd be a kampány közösségi média oldalait, legyél te a +1!:
https://www.facebook.com/legyelteapluszegy
https://www.instagram.com/legyelteapluszegy/
https://www.tiktok.com/@legyelteapluszegy

legyél te a +1, legyél te a plusz egy, budapest pride, ahang, választási kampány, fiatalokat szavazásra buzdító kampány, választások 2022