Sikeresen zártuk a Szolidaritási Alap adománygyűjtési kampányát

3. alkalommal indítottunk adománygyűjtést, hogy Budapesten kívüli városokban segítsük LMBTQ szervezetek és aktivisták közösségépítő programjainak megvalósulását. Ez alkalommal 830.500 forint jött össze, mellyel 10 százalékkal léptük túl a kitűzött célt.

A Budapest Pride Szolidaritási Alapot 2017-ben hozta létre a Szivárvány Misszió Alapítvány azzal a céllal, hogy Budapesten kívül is minél több LMBTQ embereknek szóló esemény jöhessen létre. 2019 novemberében ismét az adakozó keddhez kapcsolódóan, az adjukossze.hu-n indítottuk el adománygyűjtési kampányunkat; ahol november 29 és január 13 között összesen 830.500 forint folyt be, ami 33 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi, 2018-as gyűjtés összegét (620.000 forint).

A befolyt összeget pályázatok útján osztjuk szét Budapesten kívül működő LMBTQ szervezetek, informális csoportok és aktivisták között, így támogatva őket a programjaik szervezésében. A 600.000 forint felett érkezett adományokat pedig a Diverse Youth Network-nek, a Pécs Pride Felvonulás és az azt megelőző Freedom of my Identity emberi jogi fesztivál szervezőinek továbbítjuk, hogy 2020-ban megvalósulhasson Magyarország első Budapesten kívüli Pride felvonulása!

Köszönjük a 80 magánadományozónak, hogy segítségükkel nem csak Budapesten, hanem más városokban élő LMBTQ embereknek is lesz lehetősége átélni a “pride hangulatát”. Köszönjük, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy Budapesten kívüli szervezetek és csoportok saját városukban megvalósíthassák az eseményeiket. Ez lehetővé teszi, hogy azok az LMBTQ emberek, akik nem a fővárosban élnek, a lakhelyükhöz közel találjanak maguknak egy befogadó és támogató közösséget.

Köszönjük!

 

Te is adományoznál? Támogass minket rendszeresen!
A rendszeres adományok segítenek, hogy ne váljunk kiszolgáltatottá, független és fenntartható módon működhessünk, és még több projektet valósíthassunk meg. Állj mellénk, hogy a következő generációk olyan világban nőjenek fel, ahol biztonságban és szabadságban élhetnek!

Vágjunk bele, beállítom én is!