Rainbow Employees - a Budapest Pride LMBTQ munkahelyi csoportokat segítő programja

LMBTQ munkavállaló vagy? Van LMBTQ ember a családodban? Esetleg a közösségünk támogatója vagy? Még nincs LMBTQ témával foglalkozó csoport a munkahelyeden? Van, de nem tudjátok, hogy tudnátok csoportotok érdekeit megfelelően képviselni?

Van egy jó hírünk! A Budapest Pride munkahelyi LMBTQ csoportokat segítő programot indít. Jelentkezz,

  • ha nincs a munkahelyeden LMBTQ csoport, de szeretnéd, ha lenne.
  • ha lehetne LMBTQ csoport, de nem tudjátok, hogy kell nekifogni.
  • ha már van LMBTQ csoport, de jól jönne néhány friss ötlet vagy megosztanátok jó tapasztalataitokat másokkal.

A legtöbb magyarországi LMBTQ embernek nem a családja, hanem sokkal inkább a kortársai nyújtanak támogató közeget, és ennek a támogató körnek a tagjai gyakran a munkahelyi közösségből kerülnek ki. Ellenben a Háttér Társaság 2010-es kutatása szerint a megkérdezett LMBTQ emberek 55%-a egy munkatársával sem osztotta meg, hogy az LMBTQ közösség tagja. Legtöbben a munkahelyi hátrányos megkülönböztetéstől, illetve a kollégáik és a feletteseik elutasításától tartanak. Ezért játszanak kimondottan fontos szerepet a munkahelyi LMBTQ csoportok abban, hogy az LMBTQ felnőttek boldog és teljes életet élhessenek, hiszen elfogadó és támogató közösséget tudnak nyújtani az LMBTQ munkavállalóknak, fel tudják hívni a figyelmet a szükséges változtatásokra, képviselni tudják az LMBTQ munkavállalók érdekeit a vezetőség felé, és hidat tudnak képezni a munkahelyen a többségi társadalomhoz tartozó és az LMBTQ munkavállalók között.

Kitöltöm az űrlapot!

Oszd meg felhívásunkat ismerőseiddel, barátaiddal, hogy minél több olyan helyre eljusson, ahol LMBTQ emberek dolgoznak, vagy az ő érdekükben csoport működik. Használjátok a #RainbowEmployees hashtag-et!

Ha kérdésed lenne, keress minket az info@budapestpride.hu email címen “Rainbow Employees” tárgyú leveleddel.