Radványi Viki a Budapest Pride elnöke

Végre hivatalos, örömhírrel szolgálhatunk nektek! Talán olvastátok is már a legfrissebb Humen magazinban, és most mi is bejelenthetjük, új elnökünk van Radványi Viki személyében!

Viki Mezőkövesden, Borsod-Abaúj-Zemplén megye déli részén nőtt fel, és középiskola után költözött Budapestre. Szereti a dínókat, a csillagászatot, a túrázást és a társasjátékokat. Kell ennél több? Mert van még! A Budapest Pride csapatának már 2015 óta tagja, és szinte minden területen kipróbálta már magát: dolgozott rendezvényszervezésen, képzéseken, kommunikációs kampányokon, az utóbbi években pedig főleg pályázatírással, hazai és nemzetközi kapcsolatépítéssel, civil koalíciók szervezésével, kampányolással és érdekérvényesítéssel foglalkozott.

Személyes hitvallása dióhéjban: ”Hiszek az emberi jogokban és a szolidáris közös cselekvés világokat átformáló erejében. A legtöbb félelmünk, szorongásunk, nehézségünk a társadalmi egyenlőtlenségek és az elnyomó rendszerek tünete: így az egymásért való kiállás, a szeretetteljes odafigyelés, az önismeret, az egymás kölcsönös tisztelete nem csak az egyénnek és a kis közösségeknek tesznek jót, de radikálisan felforgatják a minket körülvevő világot. És lássuk be, rá is fér!

A Budapest Pride szervezetként nem a hagyományos, tekintélyelvű hierarchiát követi, hanem demokratikus módon szerveződik, a tagoknak nagy beleszólást engedve. Pozíciójáról Viki a következőképp nyilatkozott: “A Pride-ban nincs egyszemélyi vezetés. Egy elnökségünk van, ami konszenzusos módon dönt a szervezetet érintő fontos stratégiai kérdésekben. Ebbe a szervezőink, illetve a projekttagjaink is be vannak csatornázva, és vannak kialakított folyamataink, hogy minél több ember véleménye megjelenhessen a végső döntésben.

Ha szeretnétek Vikit még jobban megismerni, inspirálódni, aktivizmusról, szavazásról, hétköznapokról olvasni, ünnepi interjút adott a Humennek, amit elértek ezen a linken és a márciusi nyomtatott magazinban!

Hírlevelünkben további érdekességeket osztottunk meg Vikiről, iratkozz fel te is, így azon túl, hogy megkapod a legfontosabb információkat, extra VIP tartalomként a Budapest Pride szervezőivel is megismerkedhetsz! Érdekel, melyik a kedvenc dínónk, és miért a velociraptor, vagy mi volt az oviban a jelünk? Gyerekként milyen vicces hiedelmeink voltak? Mi motivál minket, hogy aktivisták legyünk? Kattints ide